Nogomet

Održan sastanak HNS-a s predstavnicima prvoligaša, Hajduk iznio prijedlog osnivanja udruge klubova

hns-cff.hr, Petar Jenjić • petak, 12.07.2019.
Održan sastanak HNS-a s predstavnicima prvoligaša, Hajduk iznio prijedlog osnivanja udruge klubova
Foto: Pixsell

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza danas je održan sastanak predstavnika svih klubova HT Prve lige s predstavnicima HNS-a...

Savez su predstavljali izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednik Saveza Robert Markulin, tajnik Saveza Vladimir Iveta i povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni.

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju i prodaji TV prava.

Dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić održao je prezentaciju u kojoj je iznio podatke o trenutnom stanju i prijedlog osnivanja udruge klubova. U raspravi koja je slijedila istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova.

Predložene su mogućnosti osnivanja udruge, zatim formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja klubova HT Prve lige.

Dodajmo i to kako se spomenuta Hajdukova prezentacija koju je održao dopredsjednik Jakobušić može preuzeti OVDJE.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!