Ostali sportovi

Na ljetnom EYOF-u u Bakuu Hrvatska s 54 mladih sportaša i sportašica

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 17.07.2019.
Na ljetnom EYOF-u u Bakuu Hrvatska s 54 mladih sportaša i sportašica

Još jedno veliko natjecanje za mlade sportaše na rasporedu je ovog ljeta i to EYOF, Olimpijski festival europske mladeži koji se održava u Bakuu...

Nakon sarajevske zimske inačice Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), održanog u veljači ove godine, glavni grad Azerbajdžana Baku domaćin je ljetnog EYOF-a (od 21. do 27. srpnja), koji u programu ima deset sportova: atletiku, biciklizam, gimnastiku, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarku, plivanje, odbojku, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz pedeset država. Njima će na usluzi biti oko 2500 volontera.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo broji 84 člana, a u toj brojci su 43 sportaša i 11 sportašica koji će predstavljati Lijepu našu na devet borilišta (samo u odbojci nemamo predstavnike). Najbrojniji su nam predstavnici dvaju momčadskih sportova - košarke i rukometa. Među naše najveće uzdanice za odličja na EYOF-u spadaju judašica Ana Viktorija Puljiz, hrvačica Iva Gerić i plivač Franko Grgić, no, velika su očekivanja i u momčadskoj konkurenciji, poglavito od mladih košarkaša predvođenih Lovrom Prkačinom.

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja Igara, 21. srpnja u večernjim satima, nosit će Solinjanka Ana Viktorija Puljiz, koja je sjajnim judaškim ostvarenjima potkraj prošle i tijekom ove godine opravdala HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović za najperspektivniju sportašicu u državi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!