Vodeni sportovi

Nikola Obrovac isplivao hrvatski rekord na 100 metara prsno

Petar Jenjić • nedjelja, 21.07.2019.
Nikola Obrovac isplivao hrvatski rekord na 100 metara prsno
Foto: FaH

Na početku Svjetskog prvenstva u plivanju nastupila su dvojica hrvatskih plivača, a bolji rezultat ostvario je Nikola Obrovac koji je postavio novi hrvatski rekord na 100 metara prsno...

Krenulo je Svjetsko prvenstvo u plivanju u južnokorejskom Gwangjuu, a u jutrošnjim kvalifikacijama nastupila su i dvojica hrvatskih plivača, Nikola Obrovac i Nikola Miljenić.

Uspješniji je bio Obrovac koji je u kvalifikacijama na 100 metara prsno postavio hrvatski rekord. Naime, isplivao je dionicu za 1:01.18 te u konkurenciji 89 plivača završio na 29. mjestu. Najbolji je bio Adam Peaty koji je jedini plivao ispod 58 sekundi.

"Najbolji rezultat ikada rekord Hrvatske, a nadam se da će bar biti ispod 1.1. Ne mogu biti 100 posto zadovoljan, no što je tu je, vidjet ću s trenerom što mogu bolje. Za polufinale će trebati 59.5, no to je trenutno nedostižno", kazao je Obrovac.

S druge strane, Miljenić je postavio osobni rekord na 50 metara leptir, no vrijeme 24.06 bilo je dovoljno za 35. mjesto. Najbrži su bili Amerikanac Caeleb Dressel i Andrij Govorov iz Ukrajine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!