Ostali sportovi

Svečano otvorene 15. EYOF u Bakuu, hrvatsku zastavu nosila Ana Viktorija Puljiz

Sportnet • ponedjeljak, 22.07.2019.
Svečano otvorene 15. EYOF u Bakuu, hrvatsku zastavu nosila Ana Viktorija Puljiz

Na Olimpijskom stadionu u Bakuu svečano je otvoren XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), na kojem će u sedam natjecateljskih dana nastupiti oko 3600 mladih sportašica i sportaša iz 50 država Starog kontinenta...

Među njima je i 54 hrvatskih predstavnika u devet (od ukupno deset) sportova. U spektaklu obilježenom pjesmom, plesom, svjetlosnim efektima, vatrometom i azerbajdžanskom folklornom tradicijom sudjelovalo je i četrdesetak hrvatskih sportašica, sportaša, trenera i pratećeg osoblja, a u svečanom mimohodu s trobojnicom u ruci predvodila ih je judašica Ana Viktorija Puljiz.

Osim po svečanosti otvorenja Igara, nedjelja će ostati zapamćena i kao prvi natjecateljski dan. Posebno dobro zapamtit će je domaćin koji je s četiri osvojena odličja zasjeo na vrh ljestvice država čiji su sportaši osvojili medalje.

Nažalost, hrvatski predstavnici u tenisu neće po dobru pamtiti prvi natjecateljski dan. Noa Vukadin je poražen od Turčina Togana 6:2, 6:1, Nora Knežević od Njemice Steur 6:1, 6:1, Patrik Jurina od Estonca Sillastea 7:5, 6:2, dok Tena Rajki premijerni pojedinačni meč igra u ponedjeljak. Novi dan donosi pojedinačne mečeve 2. kola, ali i nastavak skupinskog razigravanja u konkurenciji parova.

Naravno, kreću i natjecanja u drugim sportovima, dijelit će se odličja u atletici, plivanju i hrvanju. Navečer hrvatski košarkaši imaju ozbiljan test s Francuzima, dok rukometaše nakon slobodnog ponedjeljka, tradicionalno jaki Francuzi čekaju u utorak.

hoo/vk

FOTO: HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!