Košarka

Leonard: "Nisam bio navijač Lakersa dok sam odrastao", George: "Clippersi su moj dječački san"

Branimir Korać • petak, 26.07.2019.
Leonard: "Nisam bio navijač Lakersa dok sam odrastao", George: "Clippersi su moj dječački san"
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi bit će moćni sljedeće sezone, a sve zahvaljujući dolasku Paula Georgea i Kawhija Leonarda. Obojica Clipperse podižu na još višu razinu i stavljaju ih među glavne favorite za naslov prvaka...

Kawhi Leonard bio je glavna meta ovog prijelaznog roka u NBA ligi, a na kraju je izabrao Clipperse. Mahom se pisalo da će u Lakerse, ali Leonard je to demantirao kada se odlučio za Clipperse.

"Ako me nisu htjeli čekati, nisu ni trebali. Imali su veliku priliku dovesti me, Lakersi su bili blizu, ali završio sam na drugom mjestu."

"Uzeo sam vremena koliko sam i trebao kako bih donio najbolju odluku za sebe i svoju obitelj. Neki su govorili da ću 99 posto postisati za Lakerse, a neki za Raptorse, odluka je bila ovakva. Nikoga nisam zavlačio, ne bih volio tu lošu karmu za vratom da ispadne kako su Lakersi zbog mene propustili nekog igrača, isto vrijedi i za Raptorse."

Leonard demantira da je navijao za Lakerse kao dječak.

"Stalno ste pisali da je moja i Paulova omiljena momčad iz dječačkih dana Los Angeles Lakers. Ali svi ti koji su pisali da Paul i ja preferiramo Lakerse bili su u krivu. Nisam bio navijač Lakersa dok sam odrastao. To ne znači da sam ih zbog toga preskočio, a i Paul vam je rekao da je bio navijač Clippersa."

George je bio simpatizer upravo Clippersa i dolaskom u ovu franšizu ispunio je svoj san.

"Ovo nam je velika šansa za početak nove ere u Clippersima. Clippersi još nisu bili tako daleko u doigravanju i to je nešto što možemo donijeti. Mislim da je to privlačno, a osim toga igramo kod kuće i još sam bio navijač Clippersa kada sam odrastao stoga mi sve ovo još više znači. Imam priliku za nešto što sam sanjao dok sam bio klinac, ovo je prilika kakvu nitko ne želi propustiti."

Leonard je objasnio kako je došlo do odluke o prelasku u Clipperse.

"Kažu da sam ja bio arhitekt ovog posla, ali samo ću reći - igrači razgovaraju. Kada sam razgovarao s Clippersima, imali su nekoliko imena s kojima su me mogli spariti prije nego sam potpisao. Paulovo ime bilo je na popisu i rekao sam da bih volio igrati s njim. Dva-tri dana kasnije prilika se otvorila. Mogao sam potpisati za druge momčadi, ali kada su mi rekli da je ponuda na stolu, donio sam odluku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!