Ostali sportovi

Laura Štefanec europska prvakinja u atletici za gluhe

Sportnet • nedjelja, 28.07.2019.
Laura Štefanec europska prvakinja u atletici za gluhe

Laura Štefanac osvojila je 1. mjesto na Europskom prvenstvo u atletici za gluhe koje se održalo u njemačkom Bochumu od 21. do 28. srpnja...

Laura Štefanec na Europskom prvenstvu za gluhe nastupila je u dvije discipline. Natjecanje je otvorila bacanjem diska gdje je zauzela šesto mjesto, a naslov europske prvakinje osigurala je bacivši koplje 45,82 metra. Drugo mjesto zauzela je predstavnica Bugarske Uzanova s hicem 44,30 m, dok je treća bila Ruskinja Klečkina sa 41,95 m.

"Neopisiv je osjećaj imati zlato oko vrata i stvarno sam sretna. Trener i ja smo puno radili i drago mi je što je rad urodio plodom. S druge strane mi je žao zbog rezultata, znam da mogu više, bila sam spremna na više. Jednostavno nije išlo, vrućina, krivi vjetar, nisam mogla probuditi noge. Žao mi je da nisam bacila svjetski ili osobni rekord, ali zlato je zlato. Nastavljamo dalje s treninzima jer su veliki ciljevi ispred nas i ne mislimo stati na ovome", rekla je naša atletičarka Laura Štefanac.

Laura je mlada osoba s izraženim radnim navikama i velikim ciljevima. Rođena je potpuno gluha, a 2001. godine ugrađena joj je umjetna pužnica. To za nju nisu bile prepreke, već izazovi s kojima raste svakim danom. Članica je Atletskog kluba Kvarner-Rijeka, trenira i živi u Celju te je upravo završila prvu godinu stručnog studija “Menadžmenta športa i športskih djelatnosti” na sveučilištu Libertas, a najveći uspjeh i povijesno postignuće joj je zlatna medalja s Olimpijskih igara za gluhe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!