Rukomet

Mileta se vratio sa SP-a i juri na sljedeće, ono kadetsko: "Ma mogu ja izdržati to"

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.07.2019.
Mileta se vratio sa SP-a i juri na sljedeće, ono kadetsko: "Ma mogu ja izdržati to"

Juniorska hrvatska rukometna reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, a onog najmlađeg, Frana Miletu, za svega nekoliko dana čeka novo Svjetsko prvenstvo i to u Sjevernoj Makedoniji...

Fran Mileta igrao je sjajno na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i bit će jak hrvatski adut i na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji koje je na rasporedu za svega nekoliko dana.

"Jako sam sretan i zahvalan stožeru što mi je dao priliku da igram. Ja nisam njihovo godište i nisam bio dio ove reprezentacije do Španjolske, a još sam uz srebro izabran u sedmorku prvenstva. Čudesno. A nije mi to uspjelo prošle godine sa svojom generacijom na Prvenstvu u Hrvatskoj. Sada imam četiri dana odmora i u nedjelju idem u Sjevernu Makedoniju na kadetsko Svjetsko prvenstvo. Mogu, mogu izdržati ja to", rekao je Mileta za stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

U Španjolskoj je vrlo dobar bio i Filip Vistorop koji je igrao malo u klubu, ali u reprezentaciji je imao veliku ulogu.

"Kako sam tako dobro igrao? Sve je stvar povjerenja trenera i puno razgovora. Naravno u svemu tome su mi jako pomogli suigrači. Bez njih ništa ne bi bilo moguće. Zbilja smo prava klapa. Ne znam kako će to sutra izgledati kada se probudim i vidim da ih nema oko mene. Želim im svima puno, puno sreće u pravom seniorskom rukometu. Ja najbolje znam kako je to teško."

Josip Šarac bio je jedan od najboljih. Vukao je reprezentaciju kada bi ostali stali, osjetilo se to iskustvo iz seniorskog rukometa.

"I sretan sam i tužan. Osvojili smo medalju i rastajemo se. Nikada više u ovom sastavu nećemo odigrati nijednu utakmicu. Ali mislim da smo opravdali povjerenje koje nam je ukazano. Započeli smo svoje igre srebrom na kadetskom prvenstvu 2016, imali ukupno tri polufinala na četiri natjecanja i evo zatvaramo krug opet srebrom. Francuska je stvarno bila bolja i zaslužuje naslov svjetskog prvaka. I za kraj želio bih se zahvaliti svima koji su nas podržavali ovih dana. Od naših velikih sportaša, navijača, novinara, pa do sasvim običnih ljudi. Jako puno sa nam značile njihove riječi podrške, čestitke, dobre želje. Hvala!"

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!