Nogomet

Osam ekipa više na Svjetskom prvenstvu nogometašica 2023. godine

Mihaela Bradovski, hns-cff.hr • petak, 02.08.2019.
Osam ekipa više na Svjetskom prvenstvu nogometašica 2023. godine
Foto: EPA

Nedugo nakon završetka Svjetskog prvenstva za nogometašice u Francuskoj, Vijeće Fife odlučilo je proširiti format tog natjecanja s 24 na 32 ekipe.

Vijeće Svjetske nogometne federacije jednoglasnom je odlukom proširilo format Svjetskog prvenstva za nogometašice s 24 na 32 ekipe, a prvi će turnir s povećanim brojem sudionika biti odigran 2023. godine.

Odluku o domaćinu tog natjecanja FIFA će donijeti u svibnju 2020. godine, a kandidature će se predavati najkasnije do prosinca ove godine.

"Zapanjujući uspjeh ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Francuskoj bio je jasan pokazatelj kako je vrijeme za poduzimanje konkretnih koraka koji će omogućiti rast i razvoj ženskog nogometa. Drago mi je da je ovaj prijedlog, prvi od nekolicine, postao stvarnost", poručio je predsjednik Fife Gianni Infantino.

"Deseci zemalja članica sada mogu organizirati svoje programe ženskog nogometa znajući da imaju realnu šansu plasirati se na svjetsku smotru. U međuvremenu, svi smo dužni osnaživati razvoj infrastrukture za ženski nogomet, diljem svih konfederacija", dodao je.

Naslov svjetskih prvakinja ovog je ljeta ponovno pripao reprezentativkama Sjedinjenih Američkih Država, koje su branile naslov osvojen 2015. godine. One imaju ukupno četiri naslova, slijedi Njemačka s dva, a po jednom su trofej osvojile Norveška i Japan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!