Nogomet

Strinić: "Volio bih ponovno u reprezentaciju, ali moram igrati i pokazati da se na mene može računati"

Mihaela Bradovski • subota, 03.08.2019.
Strinić: "Volio bih ponovno u reprezentaciju, ali moram igrati i pokazati da se na mene može računati"
Foto: FaH

Ivan Strinić vratio se na travnjak i ponovno je počeo skupljati nastupe. Prošla sezona potpuno je izgubljena, a nada se kako će se u narednoj vratiti tamo gdje je bio...

Nakon što je prošlu sezonu u potpunosti izgubio, Ivan Strinić vratio se na travnjak i sada je ponovno na travnjaku. Odrađuje pripreme s Milanom, nema zdravstvenih problema i to je najvažnije.

"Prošlo je 25 dana, a nema nikakvih ozljeda, odlično je to kada prolaziš pripreme, a zdrav si, ništa te ne muči. Malo smo u ovoj fazi umorni, do prvenstva su još tri tjedna, ali ne sjećam se kada sam zadnji put pripreme odradio od početka do kraja", kaže Strinić za Sportske novosti.

Strinić je u porazu protiv Bayerna prvi put u karijeri igrao stopera, a tvrdi kako je trener bio vrlo zadovoljan njegovom izvedbom.

"Prvi put sam to igrao, iznenadilo je i mene. Trener me malo bolje poznaje pa je tako odlučio, za prvi put nije bilo loše. Trener traži da stoperi stoje visoko i da idu prema naprijed pa zato moraju biti brzi kako bi se na vrijeme vratili. Zato me stavio na stopersku poziciju. Probao sam to i na treninzima, malo igram beka, malo stopera, gdje stignem."

Na Strinićevoj poziciji je gužva, tu je niz igrača koji mogu pokriti poziciju lijevog beka.

"Bit će još odlazaka i dolazaka, momčad nije oformljena u potpunosti. Meni je najbitnije da se pripremim, a hoću li igrati u Milanu ili negdje drugdje, kako bude. Volio bih ovdje ostati i igrati, ali ako ne mogu tu, idemo dalje. S Bobanom smo se vidjeli tek na okupljanju, nije bio uz nas jer radi na dosta toga, ali kada ga vidim razgovarat ćemo o mom statusu i svemu zajedno."

Strinić je propustio cijelu prošlu sezonu, najveći dio nje zbog srčanih problema koji su se pokazali kao lažni alarm.

"Znao sam i prije toga kakvo je stanje, ali sve je bilo u granicama normale i nikada se nije obraćala pozornost. Kada sam prolazio pregled vidjeli su da je srce uvećano, nakon Rusije je bilo mrvicu veće i njima je to bio alarm te su se htjeli uvjeriti da nije neka bolest. Kasnije se sve vratilo u normalu i rekli su mi da je sve u redu i da je to samo posljedica sporta, ništa strašno. Prije Rusije sam malo igrao, a tamo je napor bio nenormalan i to se dogodilo. Liječnici su to i mogli pretpostaviti, ali nisu htjeli već su išli na sigurno."

Strinić, naravno, ne zamjera liječnicima na velikom oprezu.

"Kada je riječ o zdravlju, sve mora biti sigurno. S igračke strane me to dosta unazadilo jer sada moram sve ispočetka, svi te drugačije gledaju, nisi na tržištu, ne igraš, a prošle godine u ovo vrijeme bio sam drugi na svijetu. Malo je sada u startu bilo čudno, ali uhvati se ritam. Ključan je osjećaj za prostor, jedno je na treningu na malom terenu, a drugo na utakmici na ogromnom terenu."

Strinić nema saznanja da bi ga Milan mogao pustiti. "Nisu mi takvo što rekli, a na njima je da potvrde kakvu ćemo momčad imati. Ne mogu ništa niti bez mene jer imam ugovor i jedino ako pristanem mogu me se riješiti."

Što se tiče reprezentacije, naravno, mora početi igrati.

"Bio bih sretan da se vratim tamo gdje sam stao, volio bih biti ponovno u kadru reprezentacije, ali moram igrati i pokazati da se na mene može računati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Serie A

1Inter 49:1+812
2Juventus 47:4+310
3Bologna 36:4+27
4Napoli 39:7+26
5Cagliari 47:5+26
6Atalanta 37:6+16
7Torino 36:5+16
8Spal 46:606
9Brescia 45:506
10Milan 42:3-16
11Roma 38:6+25
12Lazio 35:3+24
13Verona 43:4-14
14Genoa 47:9-24
15Sassuolo 37:703
16Parma 34:5-13
17Udinese 42:5-33
18Fiorentina 34:6-21
19Lecce 20:5-50
20Sampdoria 31:9-80

Izdvojeno