Rukomet

Matulić u Wisli: "Imam osjećaj kao da sam se vratio igrati u Hrvatsku, a ne da sam u Poljskoj"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.08.2019.
Matulić u Wisli: "Imam osjećaj kao da sam se vratio igrati u Hrvatsku, a ne da sam u Poljskoj"
Foto: FaH

Hrvatska kolonija u Wisli dobila je novog člana. Jerko Matulić stavio je potpis na ugovor do kraja godine i peti je Hrvat u tom klubu...

Jerko Matulić među posljednjim je kvalitetnijim igračima koji je pronašao angažman za sljedeću sezonu. Matulić je stavio potpis na ugovor s Wislom.

"Wisla je na vrhunskoj razini, krenuo sam s treninzima prošlog tjedna i nemam loših riječi za organizaciju, momčad, trenera. S Azotyjem sam imao ugovor na dvije godine, ali klub se nije pokazao na razini kakvu sam očekivao i nakon jedne sezone nezadovoljan sam raskinuo ugovor. Bio sam bez kluba, a onda je Daszek morao na operaciju ramena zbog koje ga neće biti cijelu polusezonu, a možda i duže. Wisli je hitno trebao igrač na desnom krilu jer su ostali samo na mladom Goralskom", kaže za Sportske novosti Matulić.

Matulić je potpisao ugovor do kraja kalendarske godine nakon čega očekuje produženje.

"Njihov budžet funkcionira na razini kalendarske godine i nisu smjeli probiti taj godišnji budžet. Za dalje ćemo se dogovoriti, na meni je da dobro igram, a ugovor je potpis na tako kratko vrijeme vioše zbog ekonomskih nego sportskih razloga. Što se tiče same lige, dojmovi su pozitivni, tu je četiri-pet klubova koji su ozbiljni dok su ostali ipak slabije kvalitete. Wisla i Kielce su svijet za sebe, ja sam bio u trećem klubu po kvaliteti i nismo im bili ni blizu."

U Wisli će ga trenirati Xavier Sabate, poznati španjolski stručnjak, a dočekao ga je i poveći broj Hrvata s obzirom da u tamo već Ivan Stevanović, Renato Sulić, Lovro Mihić i Leon Šušnja.

"Sabate je jako detaljan, ima svoj sustav koji mora funkcionirati savršeno i nema popuštanja niti u jednoj situaciji. Tu je puno videoanaliza i svaki igrač mora u detalj znati što mu je činiti. Zahtjevan je, fanatik je koji je u rukometu 0 do 24, ali dojam je jako pozitivan. I prošle sezone družio sam se puno s Mihićem jer mi nije bilo daleko za doći iz Pulawyja, sa Šušnjom sam igrao u Zagrebu, osjećam se kao da sam došao doma. Imam osjećaj kao da sam se vratio igrati u Hrvatsku, a ne da sam u Poljskoj."

Što se tiče ambicija, Wisli je uvijek želja otkinuti Kielceu neki trofej.

"Možemo im ponešto uzeti iako se čine nedodirljivima. Promijenili smo puno igrača, ali stigli su oni koje je trener želio dovesti. Na srednjeg vanjskog dovedena su dvojica Španjolaca Mindegia i Ruiz Sanchez što pokazuje kakva se igra očekuje. Lijevi vanjski AStenmalm je igrao u Španjolskoj dvioje sezone, Igropulo donosi iskustvo, Šušnja nas je pojačao u obrani, tu je i Sulić, mislim da smo jači nego prošle sezone. U Ligi prvaka imamo jajko nezgodnu grupu koliko god laici mislili da nije tako. Na papiru jesmo najbolji, ali to treba pokazati i na terenu."

Što se tiče reprezentacije, Matulić je nekako pao u drugi plan i ispred njega su Horvat, Božić Pavletić i Vida.

"Uvijek sam spreman za poziv i da se odazovem ako mi zdravlje dopušta. Nikad ne komentiram poteze i odluke izbornika i uvijek ih potpuno poštujem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!