Košarka

Pregovori stigli u završnu fazu: Cedevita junior sljedeće sezone u seniorskom PH

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 10.08.2019.
Pregovori stigli u završnu fazu: Cedevita junior sljedeće sezone u seniorskom PH
Foto: Marin Sušić

Iz KK Cedevita juniora najavili su kako u završnim pregovorima gdje će, u rangu seniorskog natjecanja hrvatskog prvenstva, sudjelovati i njihova juniorska vrsta...

Puno toga događalo se u Cedeviti junior posljednjih tjedana. U klubu se postavljaju temelji za djelovanje kluba u novoj sezoni, to jest u budućnosti, a to je iznio i direktor Tomislav Zebić.

"Kao prvo, okončali smo proces oko rješavanja ugovora igrača koje, nažalost, nismo mogli zadržati s obzirom na odluke Hrvatskog košarkaškog saveza o ukidanju mogućnosti našem klubu za nastavkom natjecanja u najvišem rangu hrvatske klupske košarke, HT Premijer ligi. No, snalazimo se i donosimo rješenja za koja držimo da su najbolja za budućnost djelovanja kluba. U prošloj sezoni imali smo B seniorsku momčad koja je trebala i ove godine igrati HT Premijer ligu u kojoj bi se naši dragulji razvijali u pravom smjeru."

Najveći talenti zadržani su ugovorom te su otišli na posudbe.

"Uostalom, momčad je u većini bila sastavljena od mladih igrača koji su trebali u budućnosti nositi klub, igrače u koje smo ulagali, selekcionirali ih i nadali se da će napredovati u tom prostoru minutaže na visokoj razini. No, kako u HKS-u nije bilo sluha, neke mlađe seniore smo morali pustiti iako nam je to teško palo. S druge strane, najveće talente smo i dalje ugovorno zadržali i dali ih na posudbu gdje će se moći nastaviti razvijati kako bi bili spremni za buduće izazove u našem profesionalnom pogonu Cedevita Olimpija u Ljubljani."

Zebić tako navodi i primjere nekolicine igrača koji su otišli igrati u Split, odnosno Megu Bemax, to jest OKK Beograd.

"Tako je 20-godišnji Darko Bajo, koji je sjajno igrao za hrvatsku U-20 reprezentaciju na nedavnom Europskom prvenstvu u Izraelu na posudbi u KK Splitu dok su ultra talenti, 18-godišnji U-18 slovenski reprezentativac Rok Radović i U-18 BiH reprezentativac Karlo Matković upućeni na kaljenje u ABA ligaša Mega Bemax koji im, za sada, daje veliki prostor u drugoj momčadi, OKK Beograd. Na njih ozbiljno računamo u profesionalnom pogonu u Stožicama vrlo brzo."

Direktor Cedevita juniora vjeruje kako je trebalo biti više sluha iz HKS-a.

"Volio bih da je bilo više sluha u krovnom hrvatskom košarkaškom savezu za naše projekte, jer mi dugoročno radimo na apsolutnom podizanju kvalitete hrvatske košarke. Pa, u hrvatskim seniorskim selekcijama u projektima izbornika Veljka Mršića u Las Vegasu i Kini prošli su i igrači stasali upravo u našem klubu. Šteta, kažem još jednom, što nam nije osigurano okružje da ti momci ostanu kod nas i napreduju u domaćim okvirima kako smo bili planirali jer bi to bilo dobro za hrvatsku košarku u cjelini."

Pod vodstvom Marina Baždarića povezat će se pogon Cedevita juniora i Cedevite Olimpija, a pregovori su stigli pred kraj, ističe Baždarić.

"Pri kraju smo s pregovorima za rang seniorskog natjecanja hrvatskog prvenstva u kojem će, zapravo, participirati naša juniorska vrsta. Ovih dana s tim planovima, odnosno rješenjima, izlazimo u javnost i držim da će svi biti zadovoljni jer će juniorska vrsta, koja će od sada biti naš fokus, biti u višem rangu no što je to bila do sada. Stoga očekujemo nastavak sjajnih rezultata i osvajanja trofeja omladinskih kategorija u hrvatskoj konkurenciji. Ne zaboravite da mi u svakoj selekciji hrvatskih omladinskih reprezentacija, od U-16 do U-20, dajemo bar dva igrača. Isto tako je i sa omladinskim pogonom Cedevita Olimpije u konkurenciji slovenskih mladih reprezentacija. Unificiranjem djelatnosti omladinskih pogona siguran sam da će sve to biti podignuto na još višu razinu, biti atraktivna sredina za sve talente iz regije jer će naš pogon Dom košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu zasigurno postati regionalni centar izvrsnosti i tome se svi stvarno veselimo."

KK Cedevita

HT Premijer liga

1Zadar 174+266
2Cibona 155+301
3Gorica 155+244
4Split 145+208
5Sonik Puntamika 109-61
6Šibenka 911-85
7Adria Oil Škrljevo 108-25
8Zabok 910-76
9Hermes Analitica 319-430
10Alkar 514-127
11Vrijednosnice Osijek 513-119
12Furnir 413-96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!