Vodeni sportovi

Novi rekordi hrvatskih predstavnika u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 10.08.2019.
Novi rekordi hrvatskih predstavnika u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju održavalo se u Egiptu, a dobre rezultate ostvarili su hrvatski predstavnici...

Natjecateljica RSK Mladost iz Medulina Ema Ivetić nastupila je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održalo u Sharm El Sheikhu u Egiptu. Ema je u bazenskom dijelu natjecanja plivala 200, 400, 800 plivanje perajama i 400 brzinsko ronjenje te štafete 4x100 i 4x200 plivanje perajama te mješovitu štafetu 4x100 bifins.

U svim disciplinama otplivala je svoje osobne rekorde te je na 200 plivanje perajama i 400 brzinsko ronjenje doplivala do juniorskih nacionalnih rekorda. Također, u svim štafetama reprezentacija je oborila nacionalne juniorske rekorde. U disciplini 4x200 plivanje perajama u kojoj su nastupili Ema Ivetić, Anika Kauzlarić, Hannah Žiganto i Iris Despotović djevojke su sjajnim rezultatom ušle u finale prvenstva te doplivale do odličnog sedmog mjesta i seniorskog rekorda Hrvatske.

Ema je nastupala i u dijelu daljinskog plivanja perajama u mješovitoj štafeti 4x2000m u sastavu Jakov Đurić, Anika Kauzlarić, Ema Ivetić i Jan Krnjak u kojoj su također doplivali do odličnog sedmog mjesta.

Ema se nastavlja pripremati i dalje pošto je izborila i normu za ulazak u juniorsku reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj orijentaciji koju očekuje Europsko juniorsko i seniorsko prvenstvo koje se održava u Berlinu krajem kolovoza. Uz Emu nastupit će i seniorka Ana Jerković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!