Ostali sportovi

Perković: "Priželjkivala sam najbolji rezultat sezone, ali još nisam spremna za to"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2019.
Perković: "Priželjkivala sam najbolji rezultat sezone, ali još nisam spremna za to"
Foto: Pixsell

Sandra Perković uzela je prvo mjesto na Europskom ekipnom prvenstvu u Varaždinu dok je Filip Mihaljević završio na drugom mjestu, a oboje su ubilježili vrhunske rezultate.

Sandra Perković je imala osjećaj da će dobro bacati i tako je i bilo. Slijede pripreme za središnji događaj sezone gdje će se boriti za titulu svjetske prvakinje.

"Već na zagrijavanju izvan stadiona sve je bilo super, bacila sam disk jako daleko iz mjesta i znala sam da sam dobra. Iskreno pribojavala sam se ovog nastupa, ponajviše same sebe jer na dva mitinga ove sezone nisam bila dobra i bojala sam se da ne napravim ponovno iste pogreške. Najvažnije mi je bilo da prvi hitac bude ispravan, daljina mi uopće nije bila bitna. Priželjkivala sam i najdalji hitac sezone u svijetu, ali još nisam spremna za to. Međutim zato će biti zanimljivo ono što me čeka u naredna tri tjedna. Bilo mi je najbitnije uzeti 12 bodova za Hrvatsku, a daljina je samo šlag na tortu", rekla je Perković, a prenose Sportske novosti.

Perković je kapetanica reprezentacije, a u današnjem natjecanju tu će ulogu prepustiti Sari Kolak.

"Nisam puno bila s ekipom, tek sam dan prije početka došla u Varaždin jer sam se pripremala za nastup i htjela da bude sve kako treba. Ponosna sam na našu vrlo pomlađenu reprezentaciju u kojoj je niz potencijalnih budućih zvijezda. Ja sam bila kapetanica u subotu, neka to u nedjelju bude Sara."

Dobar nastup odradio je i Filip Mihaljević koji je u kugli završio na drugom mjestu iako je prebacio 21 metar s 21.03. Luksemburžanin Bob Bertemes je ipak pokazao sjajnu formu i uzeo prvo mjesto s 21.62.

"Zadovoljan sam s obzirom na sve što se događalo u zadnja tri tjedna. Na kraju smo riješili tu moju ozljedu i zadnjih tjedan dana radili smo normalno. Nisam bio posve opušten, malu nervozu stvarala je i činjenica da se baca samo četiri serije, ali nisam nezadovoljan. Zdrav sam, to mi je najvažnije, ući u krug i znati da me neće iznijeti na nosilima. Možda će me u disku ozljeda leđa malo više smetati, ali ako bude problema, odmah ću stati."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!