Ostali sportovi

Čeka se samo službena potvrda: Andreas Thorkildsen bit će novi trener Sare Kolak

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.08.2019.
Čeka se samo službena potvrda: Andreas Thorkildsen bit će novi trener Sare Kolak
Foto: Bruno Karadža

Suradnja Sare Kolak i Andreja Hajnšeka je završena, a sa Sarom će u budućnosti raditi čovjek koji je koplje bacao preko 91.50, Andreas Thorkildsen...

Sara Kolak i Andrej Hajnšek zajedno su došli do zlata na Olimpijskim igrama u Riju, Slovenac je ponio velike zasluge zašto je Sara postala jedna od najboljih kopljašica svijeta, ali svakoj suradnji ipak dođe kraj pa je tako došao i ovoj.

Potvrđeno je kako slovenski trener više ne radi sa Sarom i nije dio njenog stručnog stožera, a sve zbog njegovih povećanih obaveza u slovenskoj reprezentaciji čime niti treninzi više nisu mogli biti na razini kakva se zahtjeva.

Nije puno trebalo čekati na ime trenera koji će ubuduće sa Sarom raditi, a riječ je o proslavljenom norveškom kopljašu, jednom od najvećih u povijesti, Andreasom Thorkildsenom.

Kolak nakon natjecanja u Varaždinu nije htjela govoriti o angažmanu Thorkildsena, kratko je objasnila kako je to bio vikend reprezentativnog natjecanja i da nisu bitni pojedinci, ali zato je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić potvrdio u razgovoru za Hrvatsku televiziju kako će Norvežanin biti novi trener Sare Kolak.

Očekuje se kako će i službena potvrda suradnje Kolak i Thorkildsena uslijediti već ovaj tjedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!