Ostali sportovi

Sada je i službeno: Novi trener Sare Kolak dvostruki olimpijski pobjednik

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.08.2019.
Sada je i službeno: Novi trener Sare Kolak dvostruki olimpijski pobjednik
Foto: FaH

Sara Kolak završila je suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom te će ju u nastavku karijere voditi Norvežanin Andreas Thorkildsen, službeno je objavljeno iz AK Kvarnera...

Hrvatska atletičarka Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira, završila petogodišnju suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom i da će suradnju nastaviti s nekadašnjim norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom, dvostrukim olimpijskim pobjednikom, svjetskim prvakom i dvostrukim europskim prvakom.

"Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu. Trener Hajnšek i ja proveli smo zajedno pet prekrasnih godina u kojima smo ostvarili puno uspjeha, od kojih je najveći zlato iz Rija 2016. godine. U pet godina smo jako puno napravili, puno sam toga naučila i izrasla u profesionalnu atletičarku s vrhunskim rezultatima. Rastali smo se prijateljski, zahvalna sam mu za sve što me naučio i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu. Sada se fokusiram na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao prvom cilju na putu do Tokija. Zdrava sam, treniram, i to je najbitnije. Pripreme za Dohu nastavljam u Norveškoj i veselim se novoj suradnji."

"Stoga Vas molim za razumijevanje kako bih mogla uspješno odraditi pripreme za Dohu, prije koje ću Vam biti na raspolaganju. I ovog puta moram istaknuti veliku podršku mojeg kluba Kvarner, Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, na čemu im se zahvaljujem, jer je to jako bitan faktor u nastavku moje karijere”, rekla je Sara Kolak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!