Ostali sportovi

Horvat: "Uvijek sam bio brz ili jak, ali nikad zajedno, sada to treba spojiti"

Mihaela Bradovski • utorak, 13.08.2019.
Horvat: "Uvijek sam bio brz ili jak, ali nikad zajedno, sada to treba spojiti"
Foto: FaH

Ivan Horvat nastup na Europskom ekipnom prvenstvu druge lige u Varaždinu završio je na četvrtom mjestu s preskočenih 5.20, a očekuje kako će forma polako ići prema gore...

Problemi s ozljedom utjecali su na rezultate, tu je i promjena trenera i Ivan Horvat nije bio pravi. No očekuje se da će forma ići uzlaznom putanjom.

"Ozljeda koju sam imao bila je preozbiljna i bilo je upitno kada ću uopće početi skakati. Mjesec i pol nisam uopće taknuo motku te je bilo premalo vremena za pripremu za Varaždin. Ovdje mi je bilo najvažnije da sve prođe u redu i ne dođe do neke nove ozljede. Već do Balkanijade trebalo bi biti puno bolje, idem punom snagom, nemam izbora", poručio je Horvat za Sportske novosti.

Horvat još uvijek nije ispunio normu za Svjetsko prvenstvo koja je visokih 5.71, ali uvjeren je da ima dovoljno vremena i da će uspjeti.

Nedavno je još jednom promijenio trenera, sada radi s Ferencom Kamasijem, stručnjakom iz Vojvodine, s kojim je počeo raditi nakon raskida s Borisom Volkovom.

"Surađujemo kao da smo zajedno deset godina. Kamasi je stručnjak za tempiranje forme, u tome je najjači i to mi je bilo najpotrebnije. Tehnika je tu, s njom već godinama nemam problema, potreban mi je čovjek koji će mi ustaliti formu. On je iskusan, 40 godina je tu i ima brojne medalje. Vjerujem mu. Uvijek sam bio brz ili jak, ali nikad zajedno. Mislim da je Kamasi super rješenje i da će to uspjeti spojiti", dodaje Horvat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!