Nogomet

Ćaleta-Car: "Ništa od onog što je Gračan pričao oko mog izostanka s Eura nije istina"

Mihaela Bradovski • petak, 23.08.2019.
Ćaleta-Car: "Ništa od onog što je Gračan pričao oko mog izostanka s Eura nije istina"
Foto: Pixsell

Duje Ćaleta-Car oglasio se prvi put nakon što je propustio nastup u dresu mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu do 21 godine te naišao na osudu javnosti...

Duje Ćaleta-Car oovog ljeta trebao je biti stup obrane Hrvatske na Europskom prvenstvu do 21 godine, međutim u posljednji trenutak otpao je s popisa. Svaka strana ima svoju priču, a Ćaleta-Car prvi put se oglasio svega.

"I prije Europskog prvenstva do 21 godine, pa i prije poziva u A reprezentaciju sportski direktor Marseillea mi je rekao da bi oni htjeli da ne idem na Euro nego a se odmorim za početak priprema. Sezona ranije bila mi je lošija nakon Svjetskog prvenstva, promijenio se i trener koji me kontaktirao i također mi ponovio isto i jednostavno svi u klubu bili su za to da ne idem na Euro", kaže Ćaleta-Car za 24 sata.

Ćaleta-Car kaže kako je i Marseille putem dopisa tražio od HNS-a ako je moguće da ga se oslobodi Europskog prvenstva do 21 godine: "A i dan prije objave popisa putnika za Euro razgovarao sam s izbornikom Gračanom te mu objasnio što u klubu traže, razgovarali smo možda pola minute. Ne znam otkud mu priče da sam umoran ili da ne želim igrati za mladu reprezentaciju, to nikada nisam rekao nikome i nisam mogao vjerovati kada sam sutradan pročitao njegove izjave, ništa od toga nije bila istina."

Ćaleta-Car tvrdi kako ga je Gračan jako razočarao, a njegove izjave šokirale. "Vjerujem da je bio malo razočaran, možda i ljut, ali njegove izjave nisu bile na mjestu i nisu bile točne."

U medijima su se pojavile i priče o tome kako je već ranije imao rezerviran odmor na Maldivima sa suigračem iz Marseillea, no i to opovrgava.

"I tu sam ostao u šoku, ali vidim da se stalno to provlači kroz medije pa moram reagirati. Svi me pitaju za te Maldive i jesam li otkazao zbog umora, pa kako ću biti umoran s 22 godine, što će onda biti s 30 godina? Ništa od toga nije istina, tko god me poznaje zna kakav sam, malo neorganiziran. Nikada do zadnjeg dana ne znam gdje ću na odmor, nikada ne planiram unaprijed tako da priča o otkazivanju Europskog prvenstva zbog nekakvih Maldiva uopće nema smisla."

Ćaleta-Car dodaje kako je zbog reprezentacije propuštao i važne događaje u obitelji poput sestrine svadbe i da nikada nije odbio reprezentaciju. "Hrvatskoj sam uvijek bio na raspolaganju i uvijek ću biti", ističe i dodaje kako je bio iznenađen kada je vidio da njegovo ime nije na popisu za Slovačku i Azerbajdžan, ali će se nastaviti dokazivati.

Na ovaj istup odlučio se zbog obitelji jer su mu roditelji pod pritiskom i kako ih "poznaje cijeli grad", svakodnevno moraju objašnjavati što se dogodilo. "Obitelj mi je pod velikim pritiskom, a to najviše boli", završio je Ćaleta-Car.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2020., kvalifikacije, skupina E

1Hrvatska 817:7+1017
2Wales 810:6+414
3Slovačka 813:11+213
4Mađarska 88:11-312
5Azerbajdžan 85:18-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!