Nogomet

Bjelica: "Ako dođe Zvezda, nadam se da ćemo svi imati dovoljno mudrosti da sve prođe u redu"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.08.2019.
Bjelica: "Ako dođe Zvezda, nadam se da ćemo svi imati dovoljno mudrosti da sve prođe u redu"
Foto: FaH

Pred Dinamom je ždrijeb skupina Lige prvaka koji je na rasporedu danas od 18 sati u Monte Carlu, ali i dvoboj protiv Hajduka u prvenstvu, dva velika događaja jedan za drugim...

Nenad Bjelica umoran, ali i zadovoljan osvrtao se na dvoboj protiv Rosenborga. Bio je to jako težak susret koji je završio na najbolji način zaDinamo.

"Kada još jednom pogledam utakmicu protiv Rosenborga na snimci, moći ću dati bolju ocjenu. Najvažnije je da smo u Ligi prvaka i mislim da smo to zaslužili. Moram priznati kako je bilo situacija u prvom poluvremenu kada smo imali sreće, kao što je prošle sezone protiv Young Boysa bilo situacija u kojima nismo imali sreće", ističe Bjelica za Sportske novosti.

Bjelica je imao povjerenje u momčad i nije strahovao da bi stvari mogle krenuti krivim smjerom.

"Imao sam veliko povjerenje u momčad i kako smo se polako kompletirali, ono je sve više raslo. Tijekom susreta u Trondheimu malo nam je pala energija, ali bili smo tu cijelo vrijeme uz momčad i znali smo da je to psihološki jako teška utakmica u kojoj možeš sve izgubiti. Takve utakmice su najgore jer su psihološki najteže s obzirom da svi već govore kako ste prošli. Sjetite se samo Barcelone i Ajaxa od prošle sezone. Tko je igrao nogomet, zna o čemu pričam. Izvukli smo se zbog pobjedničkog karaktera, želje, pa u konačnici i kvalitete."

Bjelica vjeruje kako će ova sezona biti još uspješnija od prošle i još dodaje kako će biti jako sretan ako i dalje bude imao Olma na raspolaganju.

"Mi vjerujemo da ćemo ove sezone napraviti još bolji posao nego prošle. U Ligi prvaka smo, do tu smo došli, a sada trebamo u skupini odigrati kvalitetno. Mi to možemo, kvalitetni smo i nema razloga da tako i ne bude ako svi ostanemo na okupu. Ne mogu potvrditi Olmov ostanak, ali mogu potvrditi kako je on ovdje sretan. Ako dođe ponuda koja će sve zadovoljiti, o njoj će se raspravljati, a ako ne, on će ostati s nama i ja ću biti sretan što je tu."

Bjelica se ne uvlači u neke velike najave i priče oko eventualnog dvoboja protiv Crvene zvezde.

"Ako dođe Zvezda, neka dođe, za tu utakmicu bi se pripremali kao za svaku drugu. Jasno mi je da bi ta utakmica bila poseban magnet, ali imat ćemo pun Maksimir na sve tri utakmice Lige prvaka i tu utakmicu prihvatili bi kao jednu od najnormalnijih. Prošlo je već više od 20 godina od tog dvoboja s Partizanom i skoro 30 od tog nesretnog rata. Ako dođe do tog dvoboja, vjerujem da ćemo svi zajedno imati dovoljno mudrosti da sve prođe u najboljem redu."

Bjelica najavljuje kako će protiv Hajduka ponovno rotirati u velikoj mjeri.

"Vidjet ćemo koliko, jako smo se iscrpili u Trondheimu, onda još na povratku, treba vidjeti u kakvom stanju će igrači biti. No mogu sigurno reći kako će biti dosta promjena, a odlučit ćemo koliko točno. Očekujem korektnu utakmicu, dobru atmosferu i našu pobjedu. Hajduk je izgubio od Osijeka, ali imao je trenutaka jako dobre i dominantne igre. Dobro je otvorio prvenstvo, efikasan je, a teško prima golove, moj kolega Burić dobro je posložio momčad. Čeka nas teška utakmica, ali vjerujemo u sebe i idemo po tri boda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!