Ostali sportovi

Tri hrvatska finala prvog dana Svjetskog kupa u Mersinu, Benović pomeo konkurenciju

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2019.
Tri hrvatska finala prvog dana Svjetskog kupa u Mersinu, Benović pomeo konkurenciju

Hrvatski gimnastičari i gimnastičarke prvog su dana kvalifikacija na Svjetskom kupu u turskom Mersinu ostvarili plasmane u čak tri finala. Tijana Tkalčec, Renato Prpić i Aurel Benović u nedjelju će se boriti za odličja na svojim najjačim spravama.

Najmlađi hrvatski predstavnik, 19-godišnji Aurel Benović, nakon fantastičnog trećeg mjesta na posljednjem Svjetskom kupu, onom u Kopru, i u Mersinu je nastavio u odličnom ritmu. Za svoju je vježbu na parteru Aurel osvojio 13.950 bodova te zauzeo prvo mjesto današnjih kvalifikacija.

"Zadovoljan sam odrađenom vježbom, međutim, došlo je do kolapsa među sucima i za kraj vježbe zvonili su mi deset sekundi prije isteka vremena. Zbog toga sam požurio i malo zeznuo kraj vježbe, što je rezultiralo nešto lošijom ocjenom. U finalu ću se potruditi pokazati da je stvarno došlo do greške kod sudaca i odradit ću ga što je bolje moguće. Prvo mjesto je inače stvarno jako dobar rezultat, ali to sad treba potvrditi u finalu", na današnje se kvalifikacije osvrnuo Aurel.

Osim Benovića na parteru je nastupio i povratnik na gimnastičku scenu, Zagrepčanin Filip Boroša koji je na turskom tlu zauzeo deseto mjesto (12.550).

Na konju s hvataljkama mjesto u finalu izborio je Renato Prpić koji je bio odličan treći u kvalifikacijama. Za svoju je vježbu Renato zaradio ocjenu 13.250. Osim Prpića, na konju je nastupio i Matija Baron koji će u nedjeljnom finalu imati status prve rezerve nakon što je kvalifikacije završio kao deveti (10.650).

U ženskoj konkurenciji novo je finale ugrabila naša iskusna preskokašica Tijana Tkalčec koja se s ukupnom ocjenom 13.275 smjestila na trećem mjestu iza dviju Slovenki - Belak i Kysselef, te ju u nedjelju očekuje novo, već rutinsko finale. Naša druga preskokašica, Ema Kajić, u današnjim se kvalifikacijama morala zadovoljiti desetim mjestom (12.150). Na dvovisinskim ručama nastupila je naša Petra Furač kojoj je ova sprava donijela deseto mjesto, no sutra se okreće kvalifikacijama svoje glavne sprave - grede, na kojoj će se natjecati i mlada 16-godišnja Tina Zelčić.

Finala po spravama na rasporedu su u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!