Vodeni sportovi

Hrvatska do zlata u grupnoj disciplini na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2019.
Hrvatska do zlata u grupnoj disciplini na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji

Natjecateljice RSK Mladost iz Medulina, Ana Jerković i Ema Ivetić osvojile su zlato u grupnoj disciplini na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji uz kolegice iz SRD Viševica Fužine Sašu Miloš i Iris Despotović. Ana Jerković reprezentativka je od 2014. godine, dok je Ema prošle godine prvi puta nastupila za reprezentaciju Hrvatske.

Ovo zlato rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u ronjenje i podvodnu orijentaciju na prostorima Istre. Naime, RSK Mladost Medulin ove godine je organizirao treći po redu kamp podvodne orijentacije na kojem se okupilo čak osamdesetak djece, natjecatelja, što u disciplini s ronilačkom bocom što u disciplini plivanja s disalicom. U organizaciji Kampa znatno su pripomogli Sportska zajednica Istarske županije te Ronilački Savez Istarske županije kao i Općina Medulin te Sportska zajednica Općine Medulin koji su tu uvijek iza nas. Također, RSK Mladost se od 2009. godine redovno natječe u utrkama Svjetskog i Europskog kupa te su reprezentativne boje branile redom Tijana Pavelić koja je 2011. godine doplivala do juniorske bronce u disciplini Paralel Slalom, Robert Čupev, Ana Jerković, Valeria Kirac i Lea Ikić Čupev koja je 2013. godine osvojila svjetsko srebro u disciplini Star te 2016. europsko srebro u disciplini u paru MONK s kolegicom iz Viševice Sašom Miloš.

Hrvatska reprezentacija pobijedila je ispred reprezentacije Mađarske te reprezentacije Njemačke. Također, za dlaku im je izmakla bronca u disciplini MONK gdje je nastupila Ema Ivetić. Osim Eme i Ane normu za ulazak u reprezentaciju isplivala je i Lea Ikić Čupev iz medulinske Mladosti te Robert Čupev iz KPA Uljanik Pula koji su bili spriječeni putovati sa reprezentacijom.

Kako smo konačno dočekali trenirati na novom pulskom bazenu nadamo se poboljšanju brzine plivanja koja uz tehnička znanja i iskustvo koje imamo sigurno vodi ka još kojoj medalji na kupovima i prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!