Ostali sportovi

Tom Walsh: "U normalnim okolnostima kugla bi letjela daleko preko 22 metra"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 03.09.2019.
Tom Walsh: "U normalnim okolnostima kugla bi letjela daleko preko 22 metra"

Ni jaka kiša nije spriječila svjetskog prvaka Toma Walsha da po četvrti put pobijedi na natjecanju u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana i pritom priredi pokislim gledateljima istinski spektakl.

Čudesni Novozelanđanin je u svih šest serija 5. Memorijala Ivana Ivančića prebacio 21 metar, a najdalje je njegova kugla letjela u posljednjoj šestoj seriji, do dalekih 21.98 (21.63, 21.91, 21.13, 21.49, 21.74, 21.98).

„U ovim uvjetima sam vrlo zadovoljan svojim rezultatom, u normalnim okolnosti kugla bi letjela daleko preko 22 metra. Iznimno je teško bacati po kiši, kada je krug za bacanje mokar, naročito ovom rotacijskom tehnikom. Velika je opasanost od uganuća gležnja ili neke druge ozljede, pa i to stalno imate na pameti. No, ja od toga nikad ne strahujem“, rekao je Walsh, ne ostavljajući nimalo sumnje da ćemo ga na fontanama vidjeti i sljedeće godine:

„Ne bih to nizašto propustio. Poznato je da mi je ovo omiljeni miting, na kojem baš nikad nisam slabo bacao“, rekao je aktualni svjetski prvak vidno zadovoljan zadnjim natjecanjem prije Svjetskog prvenstva u Dohi.

Sjajne su rezultate u opisanim okolnostima ostvarili i drugoplasirani Darrell Hill s 21.50 i Joe Kovacs s 21.22 metra. Nesumnjivo je da će sva trojica biti kandidati za odličja u Dohi.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević, iako u vrlo dobroj formi, nije se najbolje snašao u uvjetima nenormalnima za bacanje kugle te je nakon dva prijestupa u trećoj seriji bacio 18.81 i zauzeo 12. mjesto.

Vidjeli smo, tako, još jedno spektakularno natjecanja na sad već kultnom bacalištu pokraj zagrebačkih fontana, kojeg ni uporna kiša posljednjih godina ne uspijeva pokvariti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!