Ostali sportovi

Dodijeljene nagrade "Dražen Petrović", Franko Grgić dvostruki laureat

Sportnet • utorak, 10.09.2019.
Dodijeljene nagrade "Dražen Petrović", Franko Grgić dvostruki laureat
Foto: FaH

13. izdanje Nagrade Dražen Petrović, koju na obljetnicu svog utemeljenja Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodjeljuje najuspješnijim mladim sportašima i sportašicama (do 20 godina) te najvećim nadama hrvatskog sporta (do 17 godina), imalo je tek drugi put dvostrukog laureata u istom izboru...

Nagradom za sportsku nadu godine i za najuspješnijeg hrvatskog mladog sportaša, splitsko plivačko čudo Franko Grgić ponovio je domet tenisačice Ane Konjuh iz 2013. godine.

"Nagrada koja nosi ime Dražena Petrovića ono je o čemu sanja svaki dječak ili djevojčica" poruka je Franka Grgića, evidentnog hrvatskog olimpijca u dvije plivačke discipline za Tokio 2020. godine.

Prošlogodišnjoj najvećoj nadi hrvatskog sporta, judašici Ani Viktoriji Puljiz, nije dugo trebalo da postane i najuspješnija mlada sportašica godine. Sjajnim je rezultatima mlada Solinjanka ponovno zaslužila Draženovu nagradu, ovaj put u glavnoj kategoriji. Budući da je trenutačno na pripremama u Španjolskoj, priznanje je u njezino ime primila predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Potom su pozornicom u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović prodefilirali kadetski rukometni reprezentativci, koji su na EYOF-u u Bakuu najavili nove hrvatske pohode na rukometni svijet, a da ekipne nagrade ostanu u istom, točnije - srodnom, sportu pobrinule su se rukometašice na pijesku, srebrne s prošlogodišnjih Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu. One su donijele novi optimizam ovom izboru, budući da prošle godine za Draženovu nagradu nije bila nominirana niti jedna ženska ekipa do 20 godina.

Ni najbolja mlada posada, veslači Gusara Ivan Vuković i Karlo Borković, nisu nazočili dodjeli nagrada. Njihov izaslanik bio je trener Denis Boban, nekad vrhunski veslač, reprezentativac, svjetski doprvak. Nagradu je primio iz ruku Damira Martina, veslačkog olimpijca i predsjednika Odbora za dodjelu nagrade "Dražen Petrović".

Sportašicom - najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je tenisačica Antonia Ružić, možda jedna od onih koja će u idućim izborima konkurirati i za najbolju hrvatsku mladu sportašicu.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u kratkom je govoru naglasio:

"Ova sportska mladost zalog je za blistavu budućnost hrvatskog sporta. O njima ćemo još govoriti, možda ne nakon tokijskih Olimpijskih igara 2020., ali gotovo sigurno nakon onih u Parizu 2024. godine. "

Domaćin priredbe Biserka Petrović zaželjela je svim mladim sportašicama i sportašima uspješan nastavak sportskih karijera, sa željom da im Dražen Petrović ostane trajna inspiracija.

HOO/vk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!