Nogomet

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza: "Prekidat ćemo utakmice zbog rasizma, ali ne i homofobije"

Mihaela Bradovski • utorak, 10.09.2019.
Predsjednik Francuskog nogometnog saveza: "Prekidat ćemo utakmice zbog rasizma, ali ne i homofobije"
Foto: EPA

Dosta kontroverze izazvala je izjava predsjednika Francuskog nogometnog saveza Noela Le Graeta koji je uporan u namjeri prekidanja utakmica kod svake vrste rasizma, ali ne i homofobije...

U Francuskoj će se i dalje utakmice prekidati zbog rasizma, potvrdio je to predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet.

"Pobrinut ćemo se da nema homofobnih transparenata i skandiranja na našim stadionima, ali hoćemo li zaustavljati utakmice? Ne. Potpuno sam protiv zaustavljanja utakmica iz tog razloga. Ali utakmice bih zaustavljao zbog rasizma", rekao je Le Graet za France Info.

Ove njegove izjave naišle su na žestoku osudu javnosti, posebno jer Francuska ima priličnih problema s rasizmom i homofobijom na travnjacima već dugo godina, a pokrenuta je kampanja da bi se to iskorijenilo.

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu jedna je od onih koja je kritizirala predsjednika Saveza.

"Stav Noela Le Graeta, koji razlikuje rasizam i homofobiju, pogrešan je. Nikada nisam rekla da je svijet nogometa homofobičan, ali možemo ih ohrabriti da preuzmu svoj dio odgovornosti u borbi protiv diskriminacije općenito."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!