Ostali sportovi

Šest hrvatskih predstavnika na EP gluhih u streljaštvu

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 13.09.2019.
Šest hrvatskih predstavnika na EP gluhih u streljaštvu

14. Europsko prvenstvo u streljaštvu gluhih održava se od 12. do 21. rujna 2019. u Rusiji...

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu predstavljati Lana Skeledžija, Vida Puškadija, Ela Minđek, Boris Gramnjak, Milan Lugarić i Darko Horvatić.

Streljačka reprezentacija gluhih djeluje u sklopu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG) i do sada su već nastupali na velikim natjecanjima. Obzirom na dosadašnje rezultate, najviše se očekuje od strijelaca, Borisa Gramnjaka i Lane Skeledžije.

Boris Gramnjak na 1. Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za gluhe, koje se održalo u Kazanu 2016. godine, u disciplini 50 metara MK pištolj, osvojio je brončanu medalju, dok je Lana Skeledžija istu medalju ostvarila u disciplini 10 metara zračni pištolj.

Lana je na 22. Olimpijskim igrama gluhih, koje su se održale 2013. godine u Sofiji, osvojila srebrnu medalju na 10 metara zračni pištolj, dok je Boris Gramnjak na 23. Olimpijskim igrama gluhih, koje su se održale 2017. godine u Samsunu na 50 metara MK pištolj osvojio srebrnu medalju, a u disciplini 10 m zračni pištolj brončanu medalju.

Treba istaknuti kako je na posljednjim, 23. Olimpijskim igrama gluhih, Vida Puškadija u disciplini 10 metara zračna puška ostvarila zapažen rezultat plasiravši se u finale te zauzela konačno osmo mjesto.

"Hrvatski sportski savez gluhih uz podršku Središnjeg državnog ureda za sport, osigurao je kvalitetne pripreme našim predstavnicima te se možemo nadati dobrim rezultatima, pogotovo od Borisa Gramnjaka i Lane Skeledžije. Naš primarni cilj je u okviru svojih proračunskih mogućnosti pomoći sportašima da nastave nizati sportske uspjehe. Kako bi se naši predstavnici mogli nesmetano baviti natjecanjima, uz njih su otputovale i službene osobe HSSG-a, tim menadžerica Melani Turković, prevoditeljica ruskog i koordinatorica znakovnog jezika Davorka Birmili te savjetnik i vođa puta, Marijo Lušić koji će im biti na raspolaganju tijekom cijelog boravka u Rusiji", rekao je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U nastavku ekipnog dijela natjecanja očekujemo daljnje dobre rezultate hrvatske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!