Automoto

Na današnji dan: U padu helikoptera poginuo Colin McRae

Petar Jenjić • nedjelja, 15.09.2019.
Na današnji dan: U padu helikoptera poginuo Colin McRae

Jedan od najpoznatijih vozača relija Colin McRae poginuo je na današnji dan 2007. godine u svojoj 39. godini...

Na današnji dan 2007. godine tragično je poginuo Colin McRae, jedan od najpoznatijih reli vozača. Škot je poginuo u padu vlastitog helikoptera kojim je sam upravljao i za kojeg je imao urednu dozvolu.

U njemu se nalazio i njegov petogodišnji sin Johnny, kao i obiteljski prijatelj Graeme Duncan te šestogodišnji Ben Porcelli, prijatelj njegova sina.

Sin peterostrukog britanskog reli prvaka Jimmyja McRaea već je sa sedam godina krenuo s motociklističkim utrkama, a deset godina kasnije počeo se baviti relijem.

Kroz karijeru dugu 30 godina stigao je do 25 pobjeda u Svjetskom kupu, a jedino su Carlos Sainz, Marcus Gronholm i Sebastien Loeb imali više.

Titulu svjetskog prvaka osvojio je 1995. godine u Subaruu čime je postao prvi Britanac koji je stigao do tog postignuća. Godinu dana kasnije engleska kraljica odlikovala je titulom MBE (Member of the British Empire).

Još tri puta završavao je drugi u Svjetskom kupu, a iz natjecanja se povukao 2004. godine. Koliko je bio popularan dovoljno govori i podatak kako je jedna od najpoznatijih računalnih igrica s tematikom relija dobila ime po njemu.

Nakon odlaska u mirovinu nije mirovao pa se natjecao i u "24 sata Le Mansa" i Reliju Dakar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Automoto
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!