Ostali sportovi

Kulminirao sukob u Hrvatskom body building savezu, traži se hitna intervencija Hrvatskog olimpijskog odbora

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2019.
Kulminirao sukob u Hrvatskom body building savezu, traži se hitna intervencija Hrvatskog olimpijskog odbora
Foto: FaH

Hrvatski olimpijski odbor priopćio je kako je dobio dopis novog vodstva Hrvatskog body building saveza u kojem se traže hitne akcije prema dosadašnjem vodstvu koje ne želi predati vlast...

Sukladno dostavljenom rujanskom rješenju Gradskog ureda za opću upravu u Zagrebu, kojim se potvrđuje legitimitet novog vodstva Hrvatskog bodybuilding saveza (HBBS), novoizabrani predstavnici - predsjednik Goran Juratović, dopredsjednik Mario Jarnečić i tajnik Nenad Novosel - izvijestili su Hrvatski olimpijski odbor o neodrživom stanju paralelnog upravljanja Savezom. Naime, dosadašnji vodeći dužnosnici HBBS-a - Damir Siser, Nada Siser i Neven Mada - unatoč smjeni ne žele odstupiti, iako u gorespomenutom rješenju piše da "žalba protiv ovog rješenja ne odgađa izvršenje odluke iz rješenja".

"Mi smo s današnjim danom s našim odvjetničkim timom krenuli u blokadu računa Saveza, odnosno zabranu raspolaganja novčanim sredstvima na računu za staro vodstvo, s izradom pečata (budući da ne želi predati dosadašnji pečat). Siser ne želi predati ni materijalne i nematerijalne stvari za normalno funkcioniranje Saveza, kao što su sudačka odijela, natjecateljske knjižice, vage za vaganje, trenirke hrvatske reprezentacije i, naravno, dokumentaciju za rad Saveza. Još veći problem je taj što gospodin Siser, kao legalno smijenjeni predsjednik, i dalje održava provjere forme za hrvatsku reperezentaciju i želi ih voditi na europsko, svjetsko i ostala međunarodna prvenstva, što je nedopustivo i nelegalno prema svim relevantnim rješenjima, jer više ne predstavlja predsjednika Saveza. U nedjelju, 15. rujna 2019. godine, u svojim je prostorijama na Šalati održavao provjeru forme za Svjetsko prvenstvo i tom prilikom prisilio je pojedine natjecatelje da potpišu potvrde na engleskom jeziku o lojalnosti starom vodstvu Saveza i njemu osobno. Te potvrde planira poslati u krovnu svjetsku organizaciju (IFBB). Zbog svih spomenitih problema, željeli bismo da se gospodin Damir Siser stavi na sud časti pri HOO-u", stoji u dopisu novog vodstva HBBS-a nacionalnoj olimpijskoj udruzi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!