Ostali sportovi

Pijetraj otvoreno o Hrgoviću, Mavroviću, a Milun poručio: "Tko želi na OI, morat će preko mene"

Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2019.
Pijetraj otvoreno o Hrgoviću, Mavroviću, a Milun poručio: "Tko želi na OI, morat će preko mene"
Foto: FaH

Leonardo Pijetraj oglasio se nakon što je posljednjih tjedana razvlačena tema o nastupu Filipa Hrgovića u olimpijskim kvalifikacijama. Izbornik reprezentacije žestoko se obrušio ponajprije na Željka Mavrovića...

Filip Hrgović želi na Olimpijske igre, a Leonardo Pijetraj od njega traži da prvo dokaže da je najbolji u Hrvatskoj. Izazvalo je to lavinu raznih komentara u medijima sa svih strana.

"Hrgović je išao u Olimpijski odbor na razgovor s Matešom, a onda je Mateša na to nasjeo i ne zamjeram mu ništa jer on želi pomoći sportašima. Ja sam za sva davanja sportašima, osim onog da na natjecanja idu, a da nisu pobijedili svoju konkurenciju. Ovdje se radi o tome da je netko nešto Hrgoviću obećao, a u međuvremenu nije razgovarao niti sa mnom niti sa Savezom."

Pijetraj je tu nastavio.

"Zašto bi Hrgoviću bio problem doći na prvenstvo Hrvatske, ispituju me to i drugi izbornici na Svjetskom prvenstvu. Najbolji boksač svijeta u superteškoj kategoriji, Uzbekistanac, odradi dva profesionalna meča i osam amaterskih i nastupi na Azijskim igrama. Neka Hrgović dođe na Prvenstvo Hrvatske, našamara konkurenciju i kaže da sam smiješan. Meni je drago da je sada tu Milun koji mu je konkurencija."

Oglasio se i Marko Milun koji je otvoreno poručio:

"Želim na Olimpijske igre i samo mi je bitno da se potučem. Ako netko želi na Olimpijske igre, morat će to napraviti preko mene."

Pijetraj se još jednom osvrnuo na Hrgovićeve tvrdnje kako ga je ostavio u Kazahstanu u zatvoru u već dobro poznatoj priči.

"Nije istina da sam ga izdao. Čim sam čuo da su ga zadržali, ušao sam u avion javiti Sepu, već smo krenuli van kada su se vrata zatvarala. Ili bi na pritvorili ili smo mogli ostati. U zatvoru nije bio niti dan. Sada to koristi kao izgovor, a izdao ga je njegov otac, a ne ja."

Pijetraj je u više navrata govorio o Željku Mavroviću i nije imao lijepe riječi.

"On za svoj poraz od Lewisa krivi prehranu, a da je jeo pit bullove ne bi ga dobio jer je prejak. U jednom trenutku došao je i rekao da bi htio biti izbornik, svima je bilo neugodno i pitali su me što mislim o tome. Na kraju su otišli i rekli mu da sam rekao da ne može. Jednom me zaustavio i pitao zašto sam to rekao, onda sam mu uzvratio i pitao ga zna li ijednog hrvatskog boksača, a on kaže da ne zna. Mavrović je direktor reprezentacije, a išli smo na Svjetsko prvenstvo u kombiju, nismo imali rukavice, trenirke, ništa. Drago mi je da se uhljebio u Savez, ali neka šuti i ne petlja se. Koliko o boksu zna vidi se dok komentira mečeve. Kad je išao komentirati na RTL, dolazio je meni na brifinge, on nema pojma tko su ti boksači koje je komentirao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!