Nogomet

Marinko Mavrović: "Nitko nije mogao niti očekivati da ćemo parirati Portugalcima, Ukrajincima, Rusima"

Branimir Korać • četvrtak, 26.09.2019.
Marinko Mavrović: "Nitko nije mogao niti očekivati da ćemo parirati Portugalcima, Ukrajincima, Rusima"
Foto: Pixsell

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije koja je osvojila srebrno odličje na Europskom prvenstvu, Marinko Mavrović, i dalje ističe koliko je veliki rezultat Hrvatska napravila...

Marinko Mavrović s mladom reprezentacijom napravio je sjajan rezultat i potvrdio kako je stručnjak koji jako dobro radi s mlađim igračima.

"I dan danas ne izlazi iz glave, ponosni smo i sretni što smo ostvarili povijesni rezultat za hrvatski futsal, igrati u finalu Europskog prvenstva je neočekivano. Nitko nije mogao niti očekivati da ćemo parirati Portugalcima, Ukrajincima, Rusima dok su Španjolci opet svijet za sebe", ističe Mavrović u razgovoru za HNTV.

Peto mjesto u Europi Luketina, Marinovića i društva dosad je bio najbolji rezultat u mladim selekcijama

"Nakon te generacije imali smo generaciju Horvata, Đuraša, Postružina, Perića, Čekola, svi su oni napravili karijere i sada su u A reprezentaciji. Ta mlada reprezentacija godinu i pol nije imala poraz. svladali smo Talijane, Čehe, osvajali turnir u Japanu, sustavno se radilo i to se vidjelo. I ova generacija ima takvih potencijala i ako nastave raditi u klubovima, vjerujem da mogu završiti u seniorskoj reprezentaciji. Izbornik Stanković već je pozvao Jurlinu i Vukelića, a približava se i Čizmić kao vratar ogromnog potencijala."

Najveći izazov je prebaciti te mlade igrače iz juniorski u seniorski nogomet.

"UEFA je napravila tako da se svake dvije godine igra U-19 tako da stalno idu nove generacije. Naravno da tu postoji jaz kod onih igrača od 19 godina jer dio njih nije još za seniorski nogomet i tu ih dosta odustane. Nemamo mi financijska sredstva da imamo ligu U-21 pa ih mi iz Uspinjače šaljemo na kaljenje u drugu ligu. Ključ je da oni igraju."

Mavrović je ponovno u Uspinjači s braćom Morinom.

"S Korabom i Kujtimom sam praktički cijeli život, zajedno smo osvajali prvenstvo s Promet Orkanom, bio sam im trener u Nacionalu i drago mi je da smo opet zajedno. Nakon toliko vremena van Zagreba, čovjek se zaželi kuće, pogotovo kada mogu raditi s ljudima s kojima sam igrao."

Upravo Korab mu je pomogao osvojiti kultnu Kutiju Šibica. Ne kaže se slučajno, ako želiš osvojiti Kutiju, obavezno zovi Koraba.

"Tek smo peto finale osvojili, kada je došao Korab. Kutija je brand grada Zagreba i treba to moći osvojiti. Tko je nije osvojio, kaže se da nije igrač."

Uoči nove sezone u Uspinjaču su došli Pandurević, Rumbak, Nimac, ali ima i izostanaka.

"Dosta će nam nedostajati Dugandžić i Banek, zatim Matković koji je jako dobar igrač, a otišao je u Njemačku pa smo s te strane dosta oslabljeni. Ali moramo reći da je naše najveće pojačanje Postružin koji je posve sazrio i sada je po meni u tri igrača u Hrvatskoj. Rumbak i Nimac trebaju malo pohvatati taktičke stvari i ritam treninga koji je veći, ali sigurno su za nas veliki potencijali, a Pandurević je klasa."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!