Ostali sportovi

Predsjednik HBS-a: "Pijetraj je smijenio samog sebe, iznosio je kriterije samo kada mu je to odgovaralo"

Petar Jenjić • petak, 27.09.2019.
Predsjednik HBS-a: "Pijetraj je smijenio samog sebe, iznosio je kriterije samo kada mu je to odgovaralo"
Foto: Pixsell

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak kazao je kako na kvalifikacijski turnir za Tokio treba ići onaj najbolji te je predložio međusobni susret pred kvalifikacije. Isto tako, dodao je kako je Leonardo Pijetraj iznosio kriterije kada mu je to odgovaralo...

Jučer je jednoglasno donesena odluka Hrvatskog boksačkog saveza o smjeni izbornika Leonarda Pijetraja koji je na toj funkciji od prosinca 2015. godine. Situaciju u Savezu i svađi između Pijetraja i Filipa Hrgovića prokomentirao je i predsjednik Bono Bošnjak.

"Ja ga nisam smijenio, on je smijenio samog sebe. Zbog sukoba između Pijetraja i Hrgovića zapostavljeni su rezultati naših boksača te na kraju i njihov rad. Njihov je razlaz jako puno naštetio i HBS-u i hrvatskom boksu, posebno zadnja Pijetrajeva konferencija za medije i prepucavanje sa svima. Svi su krivi, spominjao je krize, vibratore, tko više "puši" crveno-bijele kockice i Thompsona. Za Thompsona manje važno, ne petljam se u to, ali spominjanje tko više "puši" crveno-bijele kockice. Time je po meni uvrijedio sve građane RH zato što su te kockice bile i ostale simbol Hrvatske. Zato sam i rekao da mislim da je tim istupom smijenio sam sebe, a ne mi njega."

Osim što je Pijetraj smijenjen s pozicije izbornika, Željko Mavrović više ne smije istupati u medije bez dopuštenja Ureda HBS-a. Ova priča međutim, još nije završena.

"Bojim se da nikada nije završeno jer poznajemo i Željka Mavrovića i Leonarda Pijetraja. Oni su puni ega i to će se nastaviti. Prije sjednice IO HBS-a nazvao sam Pijetraja i rekao kakav će biti moj prijedlog. Prigovorio mi je zašto onda nismo smijenili i Mavrovića, međutim, zato smo donijeli odluku da više nitko ne može istupati u medije bez dopuštenja Ureda HBS-a", nastavio je Bošnjak za Sportske novosti.

Za obnašatelja dužnosti izbornika izabran je Dorijan Čalić čiji sin Marko također razmišlja o kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Tko će ići u Japan, još će se trebati razjasniti.

"Iskreno, dogovorili smo se i s Pijetrajem i s HOO-om. Hrgović je želio ići na druge kvalifikacije u svibnju u Parizu, a Milun na prve u London u veljači 2020. godine. Ako bi Milun izborio Igre i kvalificirao se, Hrgović bi izgubio pravo nastupa. Osobno, kao i mnogi drugi, želio bih organizirati javni sparing ili meč, bilo bi zanimljivo. Za to sam, ta je odluka sada na njima i novom izborniku Čaliću."

"Na prošlim predolimpijskim kvalifikacijama nastupila su trojica boksača koji nisu nastupala na Prvenstvu Hrvatske, Bepo Filipi, Marko Čalić i Alen Babić. Pijetraj je iznosio kriterije samo kada mu je to odgovaralo. Budimo realni, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastupio je boksač koji nije bio na državnom prvenstvu, Matej Uremović iz Rijeke. Odustao je od nastupa kada je čuo da dolazi Damir Plantić koji je na kraju i osvojio naslov. Kad je Damir Plantić na Europskim igrama suspendiran zbog pozitivnog doping testa, onda je otišao Uremović, iako je na PH netko drugi bio u finalu" (Đani Barbir). "Izbornici mogu zlorabiti kriterije, a meni je najrealnije i najpoštenije da ide najbolji jer netko u siječnju može biti prvakom, a u kolovozu nespreman. Što onda? Najbolje je organizirati međusobno dvoboj pred kvalifikacije", zaključio je Bošnjak.

FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!