Ostali sportovi

Uz profesionalnu utrku ove godine vozi se i KIDS CRO Race

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 27.09.2019.
Uz profesionalnu utrku ove godine vozi se i KIDS CRO Race

Organizatori CRO Racea osigurali su natjecanje i za one najmlađe koji će tako voziti virtualne utrke i tako se boriti za naziv najboljih...

Uz 126 profesionalnih biciklista koji će se utrkivati kroz šest etapa na ukupno 1.022 kilometra diljem Hrvatske, od ove godine kreće i utrka KIDS CRO Race. Radi se doduše o virtualnoj utrci, jer će djeca okretati pedale, ali na fiksnim biciklima koji će biti postavljeni na virtualne trenažere. Ove se utrke organiziraju u Osijeku, Lipiku, Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu na način da će se svakog dana proglasiti najbolji, a najbolji mladi biciklisti u ukupnom poretku bit će proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Natjecanje se organizira za djevojčice i dječake koji će se i jedni i drugi podijeliti u dvije dobne skupine: od devet do deset godina te od 11 do 12 godina. Djeca su na natjecanje pozvana u suradnji sa lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele moći će se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Svim natjecateljima bit će osigurani Bianchi bicikli i Elite trenažeri na kojima će imati zadatak proći kratku virtualnu stazu koja će se prikazivati putem televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svoju animiranu figuricu koja vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Dječju utrku moći će pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Raspored KIDS CRO Racea:
• 30. rujna u Osijeku od 12:00 do 14:30 sati,
• 1. listopada u Lipiku od 12:00 do 14:30 sati,
• 2. listopada u Zadru od 12:00 do 14:30 sati,
• 3. listopada u Makarskoj od 12:00 do 14:30 sati,
• 4. listopada u Crikvenici od 12:00 do 14:30 sati,
• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,
• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.

FOTO: KL-Photo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!