Nogomet

Glasovi Egipćana za Salaha se nisu brojali, a FIFA je objavila i zašto

Matej Kačan • petak, 27.09.2019.
Glasovi Egipćana za Salaha se nisu brojali, a FIFA je objavila i zašto
Foto: EPA

Kontroverze oko The Best izbora za najboljeg igrača svijeta se ne stišavaju. Nakon što se nekoliko glasača javilo sa sumnjom u mijenjanje njihovih listića, objavljeno je i zašto se glasovi egipatskog izbornika i kapetana nisu brojali...

Mohamed Salah bio je vrlo uzrujan kada je FIFA objavila sadržaje glasačkih listića, a tamo se nisu našli egipatski glasovi. Kako prenosi Yahoo Sports, krovna nogometna organizacija izdala je priopćenje u kojem objašnjavaju novonastalu situaciju.

"Tijekom pregledavanja glasova koje je 15. kolovoza predala EFA (Egipatski nogometni savez), utvrđeno je da su glasački listići bili potpisani tiskanim slovima te zbog toga nisu vrednovani kao autentični. Listiće također nije potpisao glavni tajnik što je obavezno", stoji u priopćenju Fife.

FIFA je dodala da su kontaktirali Ured predsjednika EFA-e, ali da odgovor nisu dobili. Uz to, potvrdili su da je glasački listić koji su zaprimili od saveza Nikaragve i njihovog kapetana Barrere identičan glasovima koje su kraj njegovog imena objavili na svojim stranicama.

Barrera, naime, tvrdi da nije glasao za Messija, Ronalda i Manea, a da je FIFA njegov listić promijenila u korist navedenih igrača. FIFA je sada pozvala nikaragvanski savez da provede istragu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!