Košarka

Dino Rađa u Fibinoj Komisiji za natjecanja, a Krešimir Škarica u Žalbenom vijeću

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.09.2019.
Dino Rađa u Fibinoj Komisiji za natjecanja, a Krešimir Škarica u Žalbenom vijeću
Foto: Pixsell

Na prijedlog Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i Krešimir Škarica imenovani su u Fibine strukture i to Rađa u Komisiju za natjecanja, a Škarica u Žalbeno vijeće...

Stanovnik košarkaške kuće slavnih Dino Rađa i ugledni odvjetnik Krešimir Škarica za FIBA-ine komisije su predloženi od strane Hrvatskog košarkaškog saveza. Novi Upravni odbor FIBA-e, one svjetske, ih je u svoje komisije izabrao kao zaslužne košarkaške osobe koje sportu mogu pridonijeti svojim iskustvom i znanjem.

Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku HKS-a, izabran je u Komisiju za natjecanja koja se, među ostalim, bavi predlaganjem FIBA kalendara, nadzorom svih službenih FIBA natjecanja, davanjem preporuka u vezi Pravilnika natjecanja i slično.

Krešimir Škarica, odvjetnik iz poznate košarkaške šibenske obitelji, izabran je u Žalbeno vijeće FIBA-e koje odlučuje o žalbama na odluke FIBA-e te koje je poznato po brzom rješavanju često složenih pravnih situacija u košarkaškom svijetu, od dopinga do administrativnih nesuglasica.

Obje su komisije u mandatu od 2019. do 2023. godine.

AUTOR: HKS

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!