Nogomet

Lončarević: "Žao mi je što je Osijek prebrzo potrošio Skendera, a dolazak stranog trenera može biti sklizak teren"

Petar Jenjić • srijeda, 02.10.2019.
Lončarević: "Žao mi je što je Osijek prebrzo potrošio Skendera, a dolazak stranog trenera može biti sklizak teren"
Foto: Kristijan Komarica

Nekadašnji trener Osijeka Ilija Lončarević prokomentirao je situaciju oko dolaska novog trenera u klub i istaknuo kako postoji dovoljan broj hrvatskih trenera koji mogu preuzeti momčad...

Osijek je i dalje u potrazi za trenerom, a svoje mišljenje o strancu na klupi momčadi dao je i nekadašnji trener Ilija Lončarević koji je uvijek bio za domaće.

"Uvijek sam bio pristaša domaćih trenera. Pustite marketinške spinove u kojima čelnici klubova ponekad vole uživati. Smatram da se naši klubovi trebaju ponašati u realnim okvirima stanja u državi i domaćem nogometu. Naši su treneri pokazali kvalitetu bezbroj puta radeći u uvjetima koji strancu nisu zamislivi. Dolazak stranog trenera, a to znam iz vlastitog iskustva kad sam radio u Libiji, može biti sklizak teren."

Dosta zamki, prema riječima Lončarevića za Glas Slavonije, krije dolazak stranog trenera.

"Privikavanje na novu kulturu i jezična barijera. Dobijete prevoditelja, ali nakon nekog vremena shvatite da se zapravo pravi pametan i da ne prevodi najtočnije od igrača. Puno je zamki u takvim odnosima i zato mislim da je domaća opcija bolja. Ovdje postoje treneri koji se mogu uhvatiti u koštac s očekivanjima koje ima Osijek."

"Osijek ima formiranu momčad, taj je posao odlično napravio Zoran Zekić. To je plod toga što je klub stao iza Zekića u osjetljivom vremenu. Došlo je do razlaza s njim, ali to su stvari koje se događaju nakon određenog vremena kada dođe do raznih zasićenja u suradnji i nema mjesta zloj krvi. Žao mi je što je Osijek prebrzo potrošio Skendera, mlad je trener i ima kapacitet. U ovom trenutku ne vidim razlog zašto Kulešević ne bi mogao nastaviti s Osijek. Logistički je klub odlično složen, momčad formirana, što je jako važno kada dolazi novi trener u jeku sezonu. Mislim da ozbiljan trener u Osijeku ne bi smio imati problema voditi ekipu je pred klubom je kvalitetna budućnost", dodao je Lončarević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!