Ostali sportovi

Nije bilo problema: Perković rutinski ušla u finale!

Jan Šneler • srijeda, 02.10.2019.
Nije bilo problema: Perković rutinski ušla u finale!
Foto: FaH

Danas su održane kvalifikacije u bacanju diska za atletičarke, a uvjerljiva je bila najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković...

Svjetsko prvenstvo u atletici u punom je jeku, a red je došao i na bacanje diska za atletičarke. To je značilo kako će priliku za ulazak u finale dobiti najbolja atletičarka Hrvatske Sandra Perković. Iako nas je Perković navikla na dramatične kvalifikacije, danas je to prošlo prilično mirno.

U prvoj kvalifikacijskoj skupini samo su četiri bacačice prebacile marginu od 63 metra. Najbolja je bila Kubanka Yaime Perez sa 67.78 metara. Francuskinja Melina Robert-Michon bacila je hitac sezone i sa 64.02 metra završila na drugom mjestu. Njemica Kristin Pudenz i Kineskinja Yang Chen također su direktno izborile finale.

Ostale atletičarke trebale su čekati rasplet u drugoj skupini, a nažalost to nije trebala Marija Tolj, druga hrvatska bacačica koja je, podsjetimo, imala sva tri neispravna hica u kvalifikacijama.

U drugoj skupini dočekali smo Perković koja je krenula peta i odmah iz prvog pokušaja riješila kvalifikacijsku normu. Sjajnih 65.20 metara bilo je i više nego dovoljno za prelazak norme te smo mogli mirno ispratiti kraj kvalifikacija.

Iako je sjajno bacila isprve, Perković nije završila na prvom mjestu svoje skupine. Najdalje je bacila druga Kubanka Denia Caballero i tako zaključila kvalifikacije na ukupno drugom mjestu iza sunarodnjakinje Perez.

Finale je na rasporedu u petak od 20 sati.

Svjetsko prvenstvo u atletici, Doha (Katar), bacanje diska (ž), kvalifikacije:
1. Yaime Perez (Kuba) 67.78m
2. Denia Caballero (Kuba) 65.86m
3. Sandra Perković (Hrvatska) 65.20m
4. Melina Robert-Michon (Francuska) 64.02m
5. Laulauga Tausaga (SAD) 63.94m
6. Kristin Pudenz (NJE) 63.35m
7. Yang Chen (Kina) 63.10m
8. Nadine Muller (Njemačka) 62.93m
9. Bin Feng (Kina)
10. Fernanda Martins (Brazil) 62.33m
11. Claudine Vita (Njemačka) 62.31m
12. Valarie Allman (SAD) 62.25m
...
30. Marija Tolj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!