Ostali sportovi

Mihaljević: "Natjecanje u kugli bit će strašno, očekujemo najbolje SP ikad"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.10.2019.
Mihaljević: "Natjecanje u kugli bit će strašno, očekujemo najbolje SP ikad"
Foto: FaH

U kvalifikacijama kugle na Svjetskom prvenstvu u Dohi nastupit će Filip Mihaljević kojem je imperativ ulazak u finale...

Filip Mihaljević bit će hrvatski adut na Svjetskom prvenstvu u Dohi u bacanju kugle, a u Katar je otputovao s dobrim rezultatima te se nada kako će i na SP-u dobro odraditi posao. Dosadašnji dio sezone ga je zadovoljio.

"Dosadašnji dio sezone prošao je odlično, zadovoljan sam i s prosjekom hitaca i s najdaljim bačenim. Dobro smo trenirali i dobro smo se spremali. Cijela sezona je prošla uz malu ozljedu leđa koja je poremetila neke stvari, ali vratili smo se na naš ritam kako je sve trebalo biti i sve smo posložili pred SP", rekao je Mihaljević za HRT.

Završne pripreme odradio je u Medulinu gdje je sve prošlo u redu i spreman dolazi u Dohu.

"Pripreme su prošle super, poslije Hanžeka smo bili u Minsku, to je bio zadnji miting, tu sam super bacao, pa smo se vratili u Medulin na završne pripreme i te pripreme su protekle dobro. Još uvijek se malo privikavamo na ove vremenske uvjete i na cijelu strukturu gdje se trenira i gdje se baca pa smo tako prva dva-tri dana još uvijek bili malo izgubljeni. Sada smo se već navikli i na vrijeme i na okolinu tako da čekamo kvalifikacije."

Mihaljević je zadovoljan formom, ali upozorava kako je uvijek teško proći kvalifikacije, za bilo koga.

"Forma je dobra, ali kvalifikacije su uvijek teške, što smo vidjeli i u dosadašnjem tijeku Prvenstva. Psihički i fizički su teške jer imamo samo tri hica i tu se dešava dosta neočekivanih stvari, favoriti ispadaju, u disku smo vidjeli da je svjetski doprvak ispao, jednostavno su te kvalifikacije teže psihički, ali spremili smo se i mislim da sam u dobroj formi."

Kugla je ove godine jača nego ikada i očekuju se i u Dohi sjajni rezultati.

"Kugla je stvarno jaka i očekujemo najbolje svjetsko prvenstvo dosad u povijesti. London je bio strašan, s 20.55 m se ulazilo u finale, ovdje očekujem u najmanju ruku isti rezultat, možda čak i više. Kuglaši su u sjajnoj formi, svi su spremni, vidjet ćemo kome će biti dan i tko će biti najbolji na svijetu."

Mihaljevićev cilj je jasan, proći u finale, a tamo onda sve je moguće.

"Cilj mi je ulazak u finale, u Top 12 i to mi je imperativ. Trenutno sam fokusiran samo na to, iako ako budem dobro bacao tehnički, mislim da mogu doći i do boljeg rezultata, ali finale je definitivno imperativ."

Hrvatski atletičar objasnio je zašto mnogi imaju problema s kvalifikacijama.

"Kvalifikacije su jako zahtjevne i nikome nisu lake, ni olimpijskim pobjednicima niti onima s iskustvom od 10-15 godina, jednostavno su specifične i dosta zahtjevne i teško se za njih pripremati. Čeka se između hitaca, puno ljudi baca, samo su tri hica, atmosfera je nekako povučena, nema tu one borbenosti, ne ganja se veliki rezultat, svi su malo suzdržaniji i sve to pridonosi atmosferi koja nije idealna za velike rezultate. Kad se uđe u finale to je totalno druga priča, nadam se da će biti sve u redu."

Uvjeti su ponešto drugačiji i nisu onakvi na kakve su navikli.

"Svi su rekli da su uvjeti na stadionu jako ugodni, nekih 25-26 stupnjeva što je stvarno idealno za atletske rezultate, a vidjelo se to i u skoku u dalj i troskoku, sprintu, gdje su redom ostvarivani vrhunski rezultati. Mali je problem što se zagriješ vani na 40-45 stupnjeva pa ideš unutra, inače je obratno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!