Nogomet

Dilaver predao zahtjev za dobivanje bosanskohercegovačkog državljanstva, NS BiH ne zna ništa o tome

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.10.2019.
Dilaver predao zahtjev za dobivanje bosanskohercegovačkog državljanstva, NS BiH ne zna ništa o tome
Foto: EPA

Nakon što je NS BiH priopćio kako Emir Dilaver nije bio spreman na promjenu državljastva i da zato neće zaigrati za BiH, iz Dinama je stigla drugačija informacija...

Već više mjeseci aktualna je priča o mogućem pozivanju Emira Dilavera u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Dilaver je državljanin Austrije i bilo je potrebno zatražiti promjenu državljastva, a poruka iz NS BiH išla je u smjeru toga da se to ipak neće dogoditi.

"Nogometni savez BiH kontinuirano poduzima sve aktivnosti oko rješavanja sportskog državljanstva svakog nogometaša koji bi mogao dobiti šansu nastupati za naš nacionalni tim.

Kad je riječ o konkretnim slučajevima, NS/FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio FIFA-i, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenskog igrača Dine Hotića.

Istovremeno smo radili i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", stoji u priopćenju.

Međutim, vrlo brzo stigao je odgovor iz Dinama u kojem stoji: "Emir Dilaver nije odustao od igranja za reprezentaciju BiH. Predao je dokumentaciju za dobijanje bh. državljanstva i jedva čeka da zaigra za reprezentaciju BiH", prenosi SportSport.ba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!