Ostali sportovi

Perković: "Stvarno se nadam i želim si veliki rezultat"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.10.2019.
Perković: "Stvarno se nadam i želim si veliki rezultat"
Foto: EPA

Sandra Perković spremna je za finale diska, tamo je došla uz rutinski odrađene kvalifikacije i uz hitac preko 65 metara te si želi pravi nastup u finalu...

Pred Sandrom Perković bio je zahtjevan zadatak, tražila je ulazak u finale i to uz što manje komplikacija u kvalifikacijama. U tome je i uspjela, iz prvog hica prebacila je normu.

"To mi je bilo najvažnije, da uđem u finale sa što manje stresova i po mogućnosti uz prvi hitac. Lakoćom sam bacila 65 metara, ovo mi je velika potvrda da sam spremna. Bila sam dosta pažljiva u samom okretu jer sam znala da je krug dosta klizav. Nema puno kalkuliranja, pri laganom zastoju možete imati puno tehničkih problema. Veselim se finalu i nadam se da ću baciti još dalje u finalu", istaknula je Perković za HRT.

Perković potvrđuje kako su kvalifikacije veći problem favoritkinjama nego autsajderima.

"Psihički je puno veće opterećenje za one koji dođu kao favoriti na neko natjecanje jer oni moraju ući u finale. Oni koji nisu favoriti, za njih su praktički kvalifikacije finale i ako uđu u finale, svoje su praktički napravili. Koliko god mi se kvalifikacije ne sviđaju, opet dođeš na stadion i osjeti se ta atmosfera te nekako dobiješ uvid u ono što te očekuje u finalu."

Konkurencija je jaka, ali Perković je vrlo samouvjerena, silno želi doći do velikog rezultata.

"Ako ne budem divljala i ako budem strpljiva u samom polasku, kada sam u dobroj formi, ruka nikada neće zakazati. Stvarno se nadam i želim si veliki rezultat."

"Konkurencija je jako dobra ove godine. Jedna Kubanka je bacila 67, druga 65, tu je Robert-Michon koja je bacila 64 metra, tu je par Njemica. Zna se tko će biti u velikoj borbi i mislim da druge djevojke ne mogu baš posebno iznenaditi. Ona koja će imati više sreće i koja je došla više spremnija, ta će odnijeti kući ono po što je došla."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!