Ostali sportovi

Nevjerojatno natjecanje u bacanju kugle, Kovacsu zlato, Mihaljević 11.

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.10.2019.
Nevjerojatno natjecanje u bacanju kugle, Kovacsu zlato, Mihaljević 11.
Foto: EPA

Na Svjetskom prvenstvu u atletici okončan je predzadnji dan u kojem je održano možda i najbolje natjecanje dosadašnjeg dijela SP-a, neki će reći i u povijesti....

Filip Mihaljević nije bio na svojoj razini u finalu i bio je daleko čak i od osmog mjesta s kojim bi dobio tri dodatna hica. Bio je konstanta, ali na 20.3/20.4, a najbolji hitac imao je u trećoj seriji kada je kugla otišla na 20.48.

Za nastavak natjecanja trebalo mu je čak 21.18, ali nije bio raspoložen i ostvario je znatno niži rezultat. U konačnici završio je na 11. mjestu, a iza njega ostala je jedino senzacija iz Srbije Armin Sinančević koji je imao sva tri neispravna hica.

Borba za zlato zato nikada u povijesti nije bila dramatičnija. Tom Walsh u prvoj seriji odmah je bacio kuglu ns 22.90 i tako postavio novi rekord Australije i Oceanije te su mnogi mogli staviti ruku u vatru da je to to, zlatno odličje.

Međutim s tim se nisu složili Amerikanci pa je tako Ryan Crouser u četvrtoj seriji bacio vrlo dalekih 22.71 i zaprijetio Walshu.

Šesta serija donijela je potpuni kaos. Prvo je Joe Kovacs bacio kuglu na 22.91 i za samo centimetar skinuo s vrha Walsha. Tu nije bio kraj šokovima za Novozelanđanina, odmah zatim Crouser je nacio na 22.90, izjednačio Walshov rezultat, ali ga i potisnuo na treće mjesto zbog već spomenutih 22.71 kao drugi najbolji hitac.

Walsh se tako morao zadovoljiti broncom, ada je netko rekao Darlanu Romaniju da će tri puta prebaciti 22 metra, da će imati najbolji hitac na 22.53 i da to neće biti dovoljno za odličje, vjerojatno bi pomislio kako s njim nešto nije u redu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!