Ostali sportovi

Mihaljević: "Čast mi je što sam bio dio najboljeg atletskog događaja svih vremena"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.10.2019.
Mihaljević: "Čast mi je što sam bio dio najboljeg atletskog događaja svih vremena"
Foto: EPA

Filip Mihaljević završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi na 11. mjestu. U finalu nije bio na očekivanoj razini i izostao je rezultat koji je priželjkivao...

U kvalifikacijama je izgledao dobro, bez problema je ispunio normu i bacio kuglu na 21.00, ali u finalu nije bio niti blizu tom rezultatu. Svaki od tri hica bili su više od pola metra kraći od tog kvalifikacijskog i Filip Mihaljević završio je nastup na 11. mjestu.

"S ulaskom u finale sam bio jako zadovoljan, u kvalifikacijama sam stvarno lagano bacio 21 metar, ali nastupom u finalu ne mogu reći da sam zadovoljan. Očekivao sam više i mislim da sam bio spremniji za puno više. No ulazak u finale, bacanje dva dana zaredom i veliki utrošak emocija, na kraju u finalu nisam tehnički bio dovoljno dobar", rekao je Mihaljević nakon povratka u Hrvatsku.

Mihaljević se može pohvaliti kako je bio dio najluđeg finala u povijesti. Podsjećamo u neviđenoj drami Joe Kovacs bacio je kuglu na nevjerojatnih 22.91, drugi je bio Ryan Crouser s 22.90, a istu daljinu ostvario je i Tom Walsh.

"Ono jučer je stvarno bilo povijesno, najbolji atletski događaj svih vremena. Mislim da ni onaj show koji je radio Usain Bolt u Berlinu nije bio niti blizu. Četiri čovjeka napravila su pravi show i biti u prvom redu, na samom bacalištu, doslovno vam je čast što ste do tu došli."

Sada slijedi kraći odmor i onda pripreme za dvoransku sezonu pa onda i olimpijsku vani.

"Sada slijedi odmor i onda za mjesec dana povratak treninzima i pripreme za Olimpijske igre dogodine. Imamo Svjetsko dvoransko prvenstvo pa onda Olimpijske igre u Tokiju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!