Ostali sportovi

Joško Vlašić: "Mi smo s Blankom od samog početka, a Elkasević je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 07.10.2019.
Joško Vlašić: "Mi smo s Blankom od samog početka, a Elkasević je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja"

Joško Vlašić odgovorio je treneru Sandre Perković, Edisu Elkaseviću, koji je komentirao da od HOO-a dobiva samo honorar, a Blanka Vlašić ima plaću za dva trenera...

Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić, prokomentirao je izjavu trenera Sandre Perković, Edisa Elkasević koji je istaknuo da od HOO-a ima honorar koji je samo privremen te da će letjeti van ako ne opravda svoje kriterije.

"Blanka Vlašić ima dva trenera koje financira Hrvatski olimpijski odbor. Blanka ima tri olimpijska zlata, a Sandra dva? U redu, hvala, kad i mi budemo imali treće olimpijsko zlato onda ćemo tražiti plaću za drugog trenera."

Na odgovor Joška Vlašića nije se dugo trebalo čekati, a prve su ga donijele Sportske novosti.

1. Čestitke Sandri, njemu i stožeru za sjajnu broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

2. Čudno da se nakon bronce u svom nezadovoljstvu obrušio na Blanku i njene trenere, jer je ista situacija bila i kad je Sandra osvajala zlata, pa ga mi nismo “ometali”.

3. Čudno je i to što vrlo dobro zna što znači biti najbolji na svijetu i koliko je to u atletici teško; a Blanka na svjetskim prvenstvima ima četiri zlatne medalje (po dvije na otvorenom i u dvorani) te tri srebra (dva na otvorenom i jedno u dvorani), kao i jednu dvoransku broncu. Zar je to malo?

4. Blanki pripada titula najbolje atletičarke svijeta, dva puta najbolje Europljanke, te najbolje sportašice svijeta po izboru sportskih novinara, što u ženskoj konkurenciji nitko kod nas još nije dosegnuo.

5. Blanka ima najvrijedniji atletski rezultat u Hrvatskoj; 208 cm i samo 1 cm od svjetskoga rekorda.

6. Kada govorimo o trenerima, razlika između Bojana Marinovića i mene i njega je u tome što smo mi s Blankom od samog početka, a on je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja. Želim mu da u godinama koje dolaze nekoga momka u bacanju kugle od 13 m dovede do 23 m.

7. U atletskim krugovima normalna je situacija da trener ulazi u postotak nagrada s natjecanja svoga pulena i na taj način sudjeluje i u dobrim ishodima zajedničkog rada. Ukoliko je takav odnos uspostavljen u njegovom slučaju, onda njegov novac nije problem. Ako to nije slučaj, onda treba pokucati na obližnja vrata.

8. Ima mnogo dobrih narodnih poslovica koje bi moglo opisati ovaj slučaj. Padne mi jedna kineska: Ako pišaš, ne radi to uz vjetar.

9. Čestitka Sandri, njemu i stožeru na sjajnoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni07.10.2019. u 18:41
    Zar je Blanka još aktivna atletičarka? Nisam znao. Mislio sam da je zbog ozljede preklinula karijeru.
    Jura Zeleni