Nogomet

Rakitić: "U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali moramo ih ispoštovati"

Petar Jenjić • utorak, 08.10.2019.
Rakitić: "U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali moramo ih ispoštovati"
Foto: Dejan Popek

Ivan Rakitić osvrnuo se na svoj situaciju u Barceloni gdje ne igra onoliko koliko bi želio, iako ne zna pravi razlog tome. Dodao je i kako se veseli predstojećoj utakmici protiv Mađarske na Poljudu...

Na press konferenciji danas je bio Ivan Rakitić koji se veseli utakmici i zahvaljuje se na razumijevanju izbornika i kapetana.

"Moja je želja maksimalna, uvijek je posebno doći u Hrvatsku, u Split. Jedva čekam druženje sa suigračima, stožerom i navijačima. Za mene je reprezentacija broj 1. Ponekad ima situacija u životu gdje treba staviti prioritet, tada nisam mogao dati 100 posto. Zahvaljujem se izborniku i kapetanu Luki koji su me razumijeli."

Hrvatski nogometaš u Barceloni nema minutažu kako želi, a ni sam ne zna točan razlog.

"I ja bih rado znao razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali moramo ih ispoštovati. Neugodno je i teško jer sam navikao igrati. Uvijek sam bio spreman dati sve za momčad. Sada se to malo promijenilo."

Za njega odluka donesena prije 13 godina ostaje ista i danas.

"Bilo je bolno da mi ljudi neke stvari kažu. Poštujem svačije mišljenje, ali sigurno je bilo bolno. Nitko više nema želje ili da osjeća ljubav prema Hrvatskoj nego ja. Švicarska mi je dala sve u privatnom i sportskom životu, ali srce je odlučilo za Hrvatsku. Odluka prije 13 godina ista je kao i danas. U našoj karijeri događa se puno stvari, pritisak je velik, ali pričati da moja želja igranja za Hrvatsku nije maksimalna, onda bih mogao samo otići kući", dodao je Rakitić.

EP 2020., kvalifikacije, skupina E

1Hrvatska 817:7+1017
2Wales 810:6+414
3Slovačka 813:11+213
4Mađarska 88:11-312
5Azerbajdžan 85:18-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!