Ostali sportovi

Potpisan ugovor o otvaranju Hrvatskog boksačkog centra u Zadru

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 16.10.2019.
Potpisan ugovor o otvaranju Hrvatskog boksačkog centra u Zadru
Foto: Pixsell

Čelnici Hrvatskog boksačkog saveza boravili su u Zadru gdje je potpisan ugovor o otvaranju Hrvatskog boksačkog centra u sklopu ŠC-a Višnjik...

U utorak je u Zadru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici ŠC-a Višnjik i Hrvatskoga boksačkoga saveza govorili o učvršćivanju i proširenju dugoročne suradnje, te otvaranju Hrvatskog boksačkog centra u Zadru.

"Zahvaljujem u ime ŠC-a Višnjik Hrvatskom boksačkom savezu koji je na ovu konferenciju došao u najjačem mogućem sastavu, a posebno pozdravljam našeg boksačkoga velikana Željka Mavrovića. ŠC Višnjik i HBS već su dugo partneri i iz dosadašnje uspješne suradnje iznjedrena je ideja da u prostoru Športskoga centra Višnjik bude podignuto jedno od glavnih središta hrvatskoga boksa za pripreme svih nacionalnih selekcija. ŠC Višnjik zahvaljujući svojoj postojećoj infrastrukturi, koja će uskoro dobiti nove sadržaje, prepoznat je i kao izvrsna baza za boksačke pripreme i priredbe, a na taj će se način dodatno promovirati kao privlačno i atraktivno sportsko odredište", kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U ime Hrvatskoga boksačkoga saveza Bono Bošnjak, njegov predsjednik, podsjetio je da su na Višnjiku uspješno održane dvije velike boksačke priredbe, te nastavio:

"U skoroj budućnosti Višnjik i HBS kao partneri organizirat će najbolje moguće uvjete za kvalitetne pripreme svih hrvatskih selekcija. Uz to ovdje će se moći održavati i pripremni mečevi hrvatskih selekcija sa suparnicima iz niza drugih zemalja, kao i pripreme selekcija iz inozemstva. Hrvatski boksački savez, eto, želi pridonijeti da mnogi boksači u različitim dobima godine dolaze i na more. Slobodan sam izvijestiti vas i da ćemo već 2020. u Zadru imati jednu veliku boksačku priredbu, istinski spektakl. Na kraju, evo i informacije da će se ligaško natjecanje zvati Hrvatska boksačka liga Pevec jer smo s tom tvrtkom sklopili ugovor o suradnji."

Željko Mavrović, direktor reprezentacija u HBS-u, na početku je iznio svoje dojmove o Višnjiku.

"Imali smo jedan trening prije ove konferencije. Kad sam vidio cjelovito okružje, što sve postoji ovdje na Višnjiku, zaključio sam da čovjek može slobodno doći kad hoće i jedino što mu treba jest njegova volja da se nečim bavi. Istog trenutka spoznao sam gdje bih poslao svoje dijete, svoju suprugu, gdje bih ja bio… sve to ovdje postoji i Višnjik je pravo mjesto da se čovjek brine o sebi na najbolji način, da se druži. Ne znam za takvo mjesto u Hrvatskoj… Našim boksačima ovo će mjesto u budućnosti omogućiti da poslože svoju sportsku formu za natjecanja i radujem se tom koraku", zaključio je Željko Mavrović.

Pero Knežević, zadarski boksački djelatnik i član IO HBS-a, informirao je da u Zadru ima 10 klubova, te da su ovdašnji boksači dali značajan doprinos zapaženim natjecateljskim postignućima u različitim kategorijama.

"Uređenje prostora za boksački centar i njegovo opremanje trebali bi potrajati do pred kraj 2019. Po završetku radova boks će dobiti izvrsne uvjete i uz ostalo očekujemo širenje ovdašnje baze. Zahvaljujem HBS-u na svekolikoj potpori i doprinosu ovom projektu", kazao je Pero Knežević.

Marko Marović, tajnik HBS-a, zahvalio je ŠC-u Višnjik i Denisu Karloviću, direktoru, kao i ovdašnjim klubovima na potpori i dosadašnjoj uspješnoj suradnji, te izrazio duboku vjeru da će Zadar kao sportski grad biti dobar domaćin svim budućim boksačkim akcijama i priredbama.

"ŠC Višnjik ima što većina sličnih objekata u Europi nema", zaključio je Marko Marović.

Jurica Runtić, savjetnik predsjednika HBS-a, istaknuo je vjeru da će s budućim boksačkim centrom postupno doći i još bolja natjecateljska postignuća, a potom je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, odgovorio na novinarsko pitanje o tomu kakvi su izgledi da se u sklopu Višnjika čim prije podignu smještajni kapaciteti.

"Urbanistički plan predviđa u prostoru Višnjika i hotelski i hostelski smještaj, ukupno oko 500 soba. Ima zainteresiranih subjekata koji bi bili strateški partneri u tom segmentu. Ti sadržaji upotpunit će priču o Višnjiku kao odgovarajućem, atraktivnom i privlačnom odredištu koje će tijekom cijele godine na jednom mjestu nuditi sve što je potrebno sportašima različitih kategorija za njihove pripreme i druge akcije. U segmentu smještaja intenzivno se radi u koordinaciji s Gradom Zadrom i očekuje se skora realizacija", kazao je Denis Karlović.

AUTOR: Hrvatski boksački savez

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!