Nogomet

Kulušić: "Bebek je odradio vrlo dobro posao. Svi bi trebali postupati kao on"

Jan Šneler • srijeda, 16.10.2019.
Kulušić: "Bebek je odradio vrlo dobro posao. Svi bi trebali postupati kao on"
Foto: EPA

Prema mnogima najbolji hrvatski sudac Ivan Bebek imao je težak zadatak u Sofiji gdje je dijelio pravdu u susretu Bugarske i Engleske, a šef Komisije za suce Ante Kulušić smatra kako je odradio sjajan posao…

U normalnim okolnostima, osim ponekih engleskih i bugarskih novinara, nitko na svijetu ne bi pisao o susretu Bugarske i Engleske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ipak, zbog potpuno neprimjerenog i skandaloznog skandiranja pojedinih navijača, taj susret već je danima udarna medijska tema.

Nižu se reakcije sa svih strana na rasističko ponašanje dijela bugarskih navijača, a još uvijek se čeka vjerojatna teška kazna koju očekuje Bugarski nogometni savez. U tom susretu Hrvatska je također imala svoje sudionike. Sudačka ekipa na čelu s glavnim sucem Ivanom Bebekom odradila je jedan od najtežih poslova u karijeri. Osim samog arbitriranja događaja na travnjaku, četvorka je morala biti cijelo vrijeme koncentrirana i na povike s tribina.

“Teško je suditi u takvoj utakmici jer se mora voditi računa i o stvarima izvan travnjaka. Sudac mora paziti na ono što se događa na terenu, na prekršaje i slično, a ne na to što se događa na tribinama. Bebek je imao težak zadatak, ali ga je obavio vrlo dobro. Bez ikakvih repova. Nažalost, u takvim situacijama sudac je nemoćan jer ne odlučuje samo on. Tu je i pitanje sigurnosti, tu su i ljudi koji dođu na utakmicu“, rekao je za Večernji list Ante Kulušić.

Kulušić je inače šef Komisije za suce pri Hrvatskom nogometnom savezu i sigurno je zadovoljan poslom koji je obavio najbolji hrvatski sudac. Bebek je dva puta prekidao susret, radio sve u koordinaciji s izbornicima, nastojao što blaže utjecati na igru, a opet postupiti po pravilima koje propisuje Uefa i uostalom sav civilizirani svijet. Pohvale na račun Bebeka došle su i s engleske strane, a sigurno da će i kontrolor suđenja dati odličnu ocjenu hrvatskom sucu.

“Sve što su Uefa i Fifa propisale, odnosi se i na HNL. Hrvatski nogometni savez napravio bi istu stvar da se to dogodi jer je obvezan takve slučajeve sankcionirati. Takve stvari ne može riješiti niti jedan nogometni savez. To mora riješiti sustav. Jednostavno, treba sankcionirati pojedince. Onako kako je postupio Bebek, trebaju postupati svi i svuda u takvim situacijama“, dodao je Kulušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!