Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice u Varaždinu sa Slovakinjama pripremaju taktiku za Portugalke

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 17.10.2019.
Hrvatske vaterpolistice u Varaždinu sa Slovakinjama pripremaju taktiku za Portugalke
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija okupila se na pripremama za drugi dvoboj kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Portugala. Hrvatice će se pripremati u Varaždinu, a Portugal dočekati u Šibeniku...

Hrvatska seniorska ženska reprezentacija pred kojom je još jedna, uzvratna utakmica s Portugalkama u Šibeniku za plasman na EP u Budimpešti 2020, od četvrtka se nalazi na pripremama u Varaždinu. Izbornik Marijo Ćaleta je obavio manje izmjene vezane za varaždinske pripreme, a u odnosu na prvu utakmicu u Lisabonu proteklog tjedna.

Odnosno, sada na pripremama neće biti mlade, 15-godišnje Mojce Jereb, baš kao niti još uvijek ne posve zaliječene Petre Bukić. Na pripreme su pozvane Bruna Barišić i Korina Jureša. Kako doznajemo, Petra Bukić bi se međutim trebala pojaviti na završnim treninzima u Šibeniku, u tjednu uoči utakmice s Portugalom.

Ukupno će u Varaždinu biti 14 reprezentativki koje će do ponedjeljka, 21. ovog mjeseca ondje trenirati zajedno sa slovačkom reprezentacijom. Korist obostrana i Hrvaticama i Slovakinjama. Naime, Slovakinjama predstoji uzvrat u kvalifikacijama protiv Turske u gostima nakon što su doma pobijedile 19:9. Ujedno, Slovačka je u prijašnjim kvalifikacijama igrala baš protiv Portugala, tako da će i hrvatskoj reprezentaciji biti od koristi igrati s nekom reprezentacijom koja je kvalitetom blizu Portugalkama.

U Varaždinu su dakle, od četvrtka, 17. listopada do ponedjeljka 21. ovog mjeseca i odlaska u Šibenik, sljedeće igračice:

1. Alexandra Ratković
2. Natasha Trojan Jimenez
3. Dina Lordan
4. Emmi Miljković
5. Matea Skelin
6. Korina Jureša
7. Ema Carević
8. Ivana Butić
9. Domina Butić
10. Ana Miroslavić
11. Bruna Barišić
12. Lidija Crnički
13. Julija Božan
14. Mia Topić

Podsjetimo, u prvoj utakmici kvalifikacija za EP u Budimpešti, Hrvatska je u Lisabonu pobijedila Slovačku 14:13, a uzvrat je u Šibeniku, u subotu, 26. listopada u 18 sati.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!