Nogomet

Lončarević: "Daleko smo najmlađa momčad lige, kada ne igra Ristovski prosjek nam je ispod 20 godina"

Branimir Korać • subota, 19.10.2019.
Lončarević: "Daleko smo najmlađa momčad lige, kada ne igra Ristovski prosjek nam je ispod 20 godina"
Foto: Kristijan Komarica

Ilija Lončarević sjedi na klupi HAŠK-a u kojem uglavnom razvija mlade igrače. Na raspolaganju mu je najmlađa momčad lige koja logično ima i oscilacija...

Iskusni stručnjak koji je prošao puno toga u karijeri, Ilija Lončarević, danas je trener HAŠK-a. U HAŠK-u ima vrlo mladu momčad, bez dvojbe najmlađu u ligi i nije jednostavno proizvesti rezultat.

Ovog vikenda HAŠK gostuje kod Španskog, ali kao i s ostalim protivnicima, momčad s Pešćenice gleda više prema sebi nego protivniku.

"Špansko nismo toliko gledali ove sezone, no mi ionako gledamo prvenstveno sebe. Raspoloženje nam je, onako, na pola. Daleko smo najmlađa momčad lige i kada nam igra Ristovski koji ima 29 godina, prosjek godina nam raste na 20.4, a ako on nije na terenu, prosjek nam pada na ispod 20 godina. Samim time imamo velike mijene od kola do kola, od dobrih stvari gdje ne napravimo rezultat pa do loših u kojima ne ličimo na ništa. Svakako, jedan od najvećih razloga je naša mladost", ističe Lončarević za Sportnet.

Lončarević je svjestan kako s takvom momčadi ništa ne može preko noći i sve mora ići postupno.

"U Kupu protiv Trnja igrali smo s četiri mlađa juniora i to je na koncu naša snaga. Polako ćemo se stabilizirati, mlađi igrači će stasati i izvući ćemo nekakav rezultat i promovirati mlade igrače. To nam je u konačnici i cilj."

Kod svih tih mladih igrača osjeti se pomak od početka sezone, ali jasno je da su oscilacije prisutne. Lončarević smatra kako je liga izjednačena, ali i da može biti i kvalitetnija.

"Ostali smo bez pet-šest kvalitetnih klubova s istarskog područja, a dobili smo klubove kojima treba vremena da naprave i taj svoj renome trećeligaša. Nekako je došlo i do malog opuštanja kod nekih klubova koji su mislili da će se dosta lako obračunati s ovim protivnicima i nisu se baš najbolje pripremili", dodaje Lončarević.

Njegov klub okrenuo se razvojnoj priči i nauštrb rezultata razvija mlade igrače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNL3. HNLHAŠK
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!