Vodeni sportovi

Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini u ždrijebu Europskog prvenstva u vaterpolu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.10.2019.
Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini u ždrijebu Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: FaH

U utorak 22. listopada bit će održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva u vaterpolu, a Hrvatska neće moći u prvoj fazi igrati protiv Srbije, Španjolske i Italije...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija postavljena je za jednog od četiri nositelja skupina ždrijeba muškog turnira skorašnjeg Europskog seniorskog prvenstva kojem će domaćin biti Budimpešta (12. do 26. siječnja 2020.).

Ždrijeb skupina na rasporedu je u utorak, 22. listopada u Budimpešti, a status nositelja Hrvatska je zaslužila temeljem brončane medalja s prošlog EP u Barceloni 2018. Ovakav status ili smještaj u tzv, prvom bubnju uoči ždrijeba, zaslužile su ukupno četiri momčadi ili četiri prvoplasirane reprezentacije iz Barcelone 2018. To nadalje znači da se Hrvatska nikako ne može naći u istoj skupini s momčadima Srbije, Španjolske i Italije.

Iz drugog 'bubnja' će sigurno doći jedan suparnik, a iz trećeg kojeg čine momčadi koje su iz kvalifikacija izborile Budimpeštu 2020, još dvije momčadi. Ukupno će biti ždrijebom određene četiri skupine od po četiri momčadi.

1. jakosna kategorija - nositelji: Srbija, Španjolska, Hrvatska i Italija
2. jakosna skupina: Crna Gora, Grčka, Mađarska i Rusija
3. jakosna skupina: Gruzija, Slovačka, Rumunjska, Turska, Njemačka, Francuska, Malta i Nizozemska

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!