Košarka

Predstavnici Fibe posjetili Split u sklopu odluke o domaćinstvu kvalifikacijskog turnira za OI

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2019.
Predstavnici Fibe posjetili Split u sklopu odluke o domaćinstvu kvalifikacijskog turnira za OI
Foto: Bruno Karadža

Split je jedan od glavnih kandidata za domaćinstvo kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a jučer su predstavnici Fibe boravili u gradu...

Nastavno na iskazivanje interesa Hrvatskog košarkaškog saveza za organizaciju jednog od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju, predstavnici FIBA-e su odlučili posjetiti potencijalni grad domaćin, čak i prije službenog isticanja kandidature.

U Split su stigli Carmen Tocala, članica Upravnog odbora FIBA-e i Ashley Malcolm Green, viši voditelj za sport i natjecanja FIBA-e, a dočekali su ih Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a i Domagoj Šimunović iz Ureda državnih reprezentacija.

Predstavnici FIBA-e su pregledali Spaladium Arenu i dvoranu KK Splita u svojstvu moguće dvorane za treninge te nekoliko hotela, među kojima i Atrium, President Split, Le Meridien Lav i President Solin.

Hrvatski košarkaški savez službenu kandidaturu treba predati do 4. studenog, a FIBA će domaćine svakog od četiri turnira obznaniti 15. studenog. Nekoliko dana kasnije, 27. studenog, održat će se izvlačenje skupina za kvalifikacijske olimpijske turnire.

AUTOR: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!