Vodeni sportovi

IO Hrvatskog plivačkog saveza osigurao dodatna sredstva za financiranje olimpijaca

Sportnet • četvrtak, 24.10.2019.
IO Hrvatskog plivačkog saveza osigurao dodatna sredstva za financiranje olimpijaca
Foto: EPA

Hrvatski plivački savez održao je 23. sjednicu i na njoj donio neke važne odluke vezane uz financiranje olimpijaca i njihovih trenera...

Na 23. sjednici IO HPS-a, koja je održana elektronski, od 18. do 21. listopada 2019., doneseno je nekoliko bitnih odluka, kako za podršku i poticaj razvoju vrhunskih sportskih dosega naših ponajboljih plivača, tako i za bolje i efikasnije funkcioniranje rada samog Ureda HPS-a.

Za reprezentativce s isplivanom A olimpijskom normom i njihovog trenera, odobrena su namjenska sredstva, vezano za vremenski period do OI u Tokiju 2020., a u cilju osiguranja što boljih uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

U sklopu iste Odluke odobrena su i dodatna sredstva za reprezentativce s isplivanom B olimpijskom normom za namjensko sufinanciranje njihovih potreba, vezano na njihov mogući nastup na OI.

Moramo naglasiti da je ovo prvi puta da je IO HPS-a donio odluku o dodatnom sufinanciranju potreba plivačkih reprezentativaca i to vlastitim sredstvima, osiguranim radom ovog Izvršnog odbora i njegovog predsjednika.

Da spomenemo da je na kraju ove Odluke imenovana i komisija za provedbu, koja će odobravati namjensko korištenje navedenih sredstava, kao i provoditi kontrolu nad korištenjem.

Druga odluka, koja je donesena na istoj sjednici IO HPS-a, na neki je način vezana s prethodnom, jer se također tiče naših reprezentativaca s isplivanom A olimpijskom normom.

IO je zadužio direktora reprezentacije da od trenera reprezentacije i trenera naših stipendista i reprezentativaca s isplivanom A olimpijskom normom, zatraži izvješće o provedbi priprema za nastupajuće OI u Tokiju, a za razoblje od svibnja do listopada 2019. godine.

I za kraj dvije odluke bitne za bolje funkcioniranje rada samoga Ureda HPS-a, u cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg opsluživanja i komuniciranja sa svim članovima HPS-a. Prva se odnosi na promjenu sastava članova Registracijske komisije, dok je druga o ustroju komisije za sistematizaciju i unutarnje ustrojstvo Ureda HPS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!