Nogomet

Najavljeno novo izdanje Kutije šibica: "Ako nisi osvojio Kutiju kao da ništa nisi osvojio"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 25.10.2019.
Najavljeno novo izdanje Kutije šibica: "Ako nisi osvojio Kutiju kao da ništa nisi osvojio"

U petak, 25. listopada u Domu sportova najavljeno je još jedno 49. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola u atmosferi koja je odisala emocijama i bila prožeta nostalgijom...

Naime, turnir su najavili gradonačelnik Milan Bandić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, te veterani brojnih Kutija Anton Samovojska, Krešimir Čivrag i Jerko Leko koji su se s osmijehom prisjetili brojnih dogodovština iz prošlosti turnira.

U ponedjeljak 4. studenoga službeno počinju prijave za 49. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira. Održat će se od 23.11. do kraja prosinca, dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studenoga.

Uz 49. seniorski turnir igrati će se i 13. veteranski turnir, 4. turnir žena, te 26. Mala Kutija šibica, najavio je Marinko Tomić dodavši da je ukupni nagradni fond turnira 320 tisuća kuna.

Na press konferenciji bio je i Mladen Vušaka, jedan od idejnih začetnika turnira, pa su okupljeni mogli čuti kako davne 1971. nije mogao niti sanjati da će turnir koji pokreću trajati i pola stoljeća kasnije. Samovojska se prisjetio da je njegova ekipa bila sastavljena isključivo od dečkiju s kvarta zbog čega su odbijali i mnoga poznata nogometna imena poput Zvonimira Bobana, a izrazio je posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je upravo takva ekipa osvojila prošlogodišnju Kutiju. Čivrag i Leko su pak priznali da su još kao maloljetni počeli igrati Kutiju te da im je to uvijek predstavljalo neizmjerno zadovoljstvo.

"Kutiju sam počeo igrati prije 30 godina, još kao 16-godišnji klinac, a prije svega zbog mogućnosti da na turniru igram protiv igrača Dinama kao što su Zvonimir Boban i Davor Šuker. Nama je nastup na Kutiji značio više od svega. Moglo ti se dogoditi da u prvom kolu igraš protiv igrača kojeg si do tada mogao gledati isključivo na stadionu ili na televiziji", prisjetio se Čivrag najavivši da dolazi s ekipom i ove godine te je citirao Roberta Prosinečkog koji je jednom prilikom izjavio: "Ako nisi osvojio Kutiju šibica kao da ništa nisi osvojio."

Jerko Leko je također na Kutiju prvi put stigao s kvartovskom ekipom.

"Mi smo krenuli sa Savice kao ekipa, ali još prije sam kao klinac dolazio gledati utakmice. Igrao sam ih i s ekipom s kvarta, ali i sa suigračima iz Dinama. Igrao sam je i bez dozvole trenera te sam kao junior Dinama izgubio kapetansku vrpcu jer sam na dan utakmice ujutro igrao Kutiju", prisjetio se Leko dodavši da je igrao i pod prijetnjama kazni i ozljeda.

"Meni je Kutija oduvijek predstavljala puno, samo da igram. Naravno da su treneri u dilemama i ne puštaju igrače zbog straha od ozljeda, ali ja krećem u trenerske vode i svakako ću riskirati te puštati igrače da igraju Kutiju jer znam koliki je to gušt", zaključio je Jerko potvrdivši da s ekipom stiže na Kutiju i ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik25.10.2019. u 20:47
    ako se igra 5+1, to je onda veteranski turnir, tako da im ne treba drugi veteranski turnir u programu, ostali su u prošlosti
    raz_bojnik