Automoto

Jubilarna 10. Nagrada RI autosport u kronometar vožnjama: Odluka o prvacima na Grobniku

Sportnet • utorak, 29.10.2019.
Jubilarna 10. Nagrada RI autosport u kronometar vožnjama: Odluka o prvacima na Grobniku

Na Automotodromu Grobnik, u nedjelju 3. studenog, zaključit će se ovogodišnja automobilistička sezona natjecanja u sustavu Državnog prvenstva Republike Hrvatske u automobilizmu, a tjedan dana kasnije i ona u kupovima...

Jubilarno natjecanje 10. Nagradu RI autosport 2019., kao peto ovogodišnje natjecanje sezone u kronometar vožnjama, organizira Autoklub RI autosport, zaključujući time cjelogodišnji program aktivnosti kojim je obilježeno deset godina uspješnog, kako organizacijskog, tako i rezultatskog djelovanja. Uz bodovanje PH, sudionicima klubova s područja Istre i Kvarnera, upisat će se i bodovi Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a.

Za kronometar vožnje, još uvijek jednu od mlađih domaćih automobilističkih disciplina, u Parku vozača Automotodroma Grobnik organizator priprema kratku i zanimljivu stazu, duljine oko 500 metara, ove godine dijelom izmijenjenu, vjeruje se zanimljivu i atraktivnu, kako vozačima, tako i ljubiteljima brzina. Očekuje se nastup gotovo 50 vozačica i vozača iz 16 hrvatskih klubova, a upravo će ovim nastupom biti poznati najuspješniji. U ukupnom poretku, poslije četiri natjecanja u Taru, Plomin Luci, Slanom-Banići i Zagrebu, vodeći je viceprvak Hrvatske Dean Jurasić iz pazinskog AK Istra racing teama, ali pred posljednji ogled sezone bodovno izjednačen s jednim od ponajboljih hrvatskih vozača slaloma i kronometra Puljaninom Nenadom Damarijom (AK Pula-Rovinj). Iako zaostaje devet bodova, teoretskeke šanse za naslov još uvijek ima i aktualni prvak Hrvatske, riječki as Dejan Kopajtić (AK Rijeka), tako da će neizvjesnost u borbi za naslov državnog prvaka u kronometar vožnjama za 2019. godinu potrajati do okončanja završne treće bodovne vožnje na grobničkoj stazi. Rezultatski neopterećena, s već osiguranim naslovom prvakinje u konkurenciji vozačica na Grobnik stiže Doris Labinjan (AK Istra racing team), dok će o juniorskom prvaku odlučiti tri mlade istarske vozačke nade – dva člana AKORK Skok racing 1993 Karlo Pelicar i Karlo Đusto, te Lari Matošević iz Istra racing teama. Tijekom sezone u konkurenciji klupskih ekipa nastupao je čak 31 klub, ali već sigurni, sa znakovitom bodovnom prednošću u novi naslov ekipnih prvaka su članovi Autokluba Istra racing team iz Pazina, koji će i na Grobniku biti najbrojniji s deset sudionika.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, supokrovitelji Turistička zajednica Grada Rijeke, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Općina Čavle. Partner u organizaciji je Automotodrom Grobnik d.o.o.

Program na Automotodromu Grobnik počinje verifikacijom i tehničkim prijamom od 8 do 9:10 sati, trening je u 10 sati, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 12:30 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!